Cele mai citite
 


ARBACS saluta infiintarea primei banci de celule stem dintr-un spital de stat din Romania
marţi, 8 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

ARBACS (Asociatia Romana a Bancilor Acreditate de Celule Stem) saluta aparitia primei banci de celule stem hematopoietice, infiintata intr-un spital de stat din Romania, la Institutul Fundeni.

Banca de celule stem asigura conditii pentru procesarea celulelor stem hematopoietice atat pentru pacientii carora li se efectueaza transplant medular la institut, cat si pentru donatorii voluntari ale caror celule stem vor fi procesate aici.
 
Prima banca de celule stem hematopoietice de la Institutul Clinic Fundeni indeplineste in totalitate standardele Agentiei Nationale de Transplant si pe cele europene care reglementeaza activitatea de procesare si conservare a celulelor vii.
 
Biogenis, Dr. Dorin Pirciog: “ARBACS sustine alaturi de institutiile de stat si sectorul privat dezvoltarea acestui segment important al medicinei pentru tara noastra. Existenta acestei prime banci intr-un spital de stat ofera deja raspunsul la intrebarea pusa nu rareori in ultimii ani: "Are sens recoltarea de celule stem?". Iata ca aceste celule stem se regasesc si in preocuparile Ministerului Sanatatii, ceea ce subliniaza importanta acestei proceduri”.
 
Cord Blood Center, Dr. Tudor Panu: “Reprezinta un adevarat pas inainte pentru Romania infiintarea acestei banci de procesare a celulelor stem hematopoietice si ARBACS este fericita sa salute si sa sprijine acest demers. Suntem datori generatiilor viitoare sa le oferim un viitor sigur, lipsit de griji inutile. Medicina evolueaza mereu in favoarea noastra, noi ntrebuie doar sa o folosim in mod corect”.
 
Stem SURE, Dr. Bogdan Ivanescu: “Ii asiguram pe colegii nostri de intregul sprijin si suport, in solidaritate pentru cauza medicinei bazata pe celulele stem. Cu cat mai multe astfel de clinici si banci, cu atat mai bine pentru viitorul noilor generatii. Dincolo de orice interes comercial, primeaza interesul medical. De aceea ne dorim sa promovam si ajutam toate institutiile din domeniul celulelor stem pentru a avea cele mai inalte standarde, la nivel european, pentru toti pacientii din Romania”.
 
_________________________________________
Asociatia Romana a Bancilor Acreditate de Celule Stem – ARBACS este o organizatie non-guvernamentala, non-profit, apolitica si independenta, care isi propune sa fie un partener de incredere al autoritatilor din domeniul sanatatii si al comunitatii medicale, contribuind activ alaturi de acestia la crearea unui sistem de sanatate performant.
 
ARBACS a fost infiintata in anul 2012 la initiativa a trei companii  reprezentative de celule stem: Biogenis, Cord Blood Center si Stem SURE.
 
ARBACS este prima organizatie non-guvernamentala la nivel national care va promova si apara desfasurarea in cadrul legal precum si pe principii morale, etice  si stiintifice a activitatii companiilor care se ocupa cu stocarea celulelor stem.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
PREMIERĂ: Institutul Clinic Fundeni a inaugurat prima bancă de celule stem hematopoietice într-un spital de stat Cunoscut drept cel mai important institut medical din România, Institutul Clinic Fundeni a inaugurat joi, 3 mai 2012, prima bancă de celule stem hematopoietice a unei unități sanitare de stat, continuând astfel seria de premiere medicale.
PREMIERĂ la Institutul Clinic Fundeni: Prima bancă de celule stem hematopoietice într-un spital de stat - Sistemul de sănătate din România se aliniază la standardele internaționale în domeniul transplantului medular Joi, 3 mai în cadrul Institutul Clinic Fundeni – cea mai mare instituție medicală din țara noastră – va fi lansată prima bancă de celule stem hematopoietice înființată într-un spital de stat din România.
Prima bancă de celule stem într-un spital de stat Prima bancă de celule stem hematopoietice de la Institutul Clinic Fundeni îndeplineşte în totalitate standardele Agenţiei Naţionale de Transplant şi pe cele europene care reglementează activitatea de procesare şi conservare a celulelor vii.
Institutul Clinic Fundeni a realizat 300 de transplanturi medulare Centrul de Hematologie şi Transplant Medular din cadrul Institutului Clinic Fundeni a marcat vineri realizarea a 300 de proceduri - transplanturi de celule stem hematopoietice auto şi allogrefe, la copii şi adulţi.
Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice - funcţional Patru vieţi au fost salvate până în prezent în urma procedurilor de transplant de celule stem de la donatori neînrudiţi realizate în unităţile sanitare româneşti, a declarat dr. Aurora Dragomirişteanu, directorul general al Registrului Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice.
Primul transplant cu celule stem stocate în banca Biogenis din România Primul transplant cu celule stem stocate în banca Biogenis din România va fi realizat în ţara noastră.