Cele mai citite
 


700 de angajaţi ai IGSU, angrenaţi în activităţi de prevenire a incendiilor la finala UEFA Europa League
miercuri, 9 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
700 de angajaţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) vor fi angrenaţi în activităţi de prevenire a incendiilor şi a altor evenimente nedorite, în vederea menţinerii climatului de siguranţă pe timpul desfăşurării finalei de fotbal "UEFA Europa League", eveniment sportiv ce se va desfăşura miercuri, 9 mai, pe Arena Naţională.
Potrivit unui comunicat al IGSU remis marţi AGERPRES, având în vedere anvergura acestei competiţii, forţele de intervenţie ale IGSU au fost suplimentate cu efective din rezerva de personal şi tehnică din unităţile teritoriale, dislocare ce nu afectează activitatea curentă de stingere a incendiilor sau serviciile medicale din judeţele implicate.
Astfel, pompieri, medici, asistenţi şi paramedici din judeţele Argeş, Bihor, Cluj, Călăraşi, Dolj, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa, Iaşi, Mureş, Prahova, Teleorman, dar şi de la Centrul Naţional de Perfecţionare a Pregătirii pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă şi Unitatea Specială de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă Ciolpani, au început deplasarea încă din această dimineaţă spre Bucureşti. Aceştia vor face parte din punctele de comandă mobile, echipajele de prim ajutor sau din unităţile de terapie intensivă mobilă sau încadrând autospecialele cu apă şi spumă, de decontaminare tehnică sau persoane, alături de colegii bucureşteni care în aceste zile execută numeroase misiuni de prevenire a situaţiilor de urgenţă ce ar putea umbri finala 'UEFA Europa League'.
Măsuri specifice sunt luate în zona aeroporturilor, în apropierea şi în incinta locurilor de cazare ale suporterilor, în zonele turistice şi de agrement, precum şi la Arena Naţională, premergător, în timpul şi după desfăşurarea competiţiei sportive, mai precizează IGSU. AGERPRES / (AS - Sorin Peneş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sponsorizări ISU în 2015 - Materiale IT, furtunuri, echipamente medicale, materiale de construcţii, televizoare, hârtie igienică Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a publicat marţi pe site sponsorizările primite de inspectoratele teritoriale în anul 2015, materiale de peste 100.000 de lei primind ISU Bucureşti Ilfov, ISU Buzău, ISU Timiş, ISU Suceava şi IGSU.
Călăraşi: Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă din Regiunea Sud Muntenia, dotate cu echipamente noi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară 'Situaţii de Urgenţă Sud Muntenia', din care face parte şi judeţul Călăraşi, a obţinut finanţare pentru implementarea unui proiect privind îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie.
Prahova: Încă două autospeciale noi în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova a primit, joi, două noi autospeciale de intervenţie de mici dimensiuni, acestea fiind achiziţionate prin intermediul proiectului 'Achiziţie echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii...
Exerciţiu 'SEISM 2016': 4.150 persoane rănite, 1.537 decedate, 2.750 sinistrate Scenariul exerciţiului ''SEISM 2016'' arată că în Bucureşti au fost înregistrate 4.150 persoane rănite, 1.537 persoane decedate iar 2.750 sunt sinistrate - rămase fără adăpost.
MS a pus în dezbatere publică proiectul privind înfiinţarea serviciilor regionale de ambulanţă Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică, până pe 22 septembrie, proiectul de hotărâre de guvern privind înfiinţarea serviciilor regionale de ambulanţă.
Argeş: Ambulanţa SMURD de terapie intensivă mobilă a devenit operaţională Ambulanţa SMURD de terapie intensivă mobilă, aflată în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş de aproape un an, a devenit operaţională începând de luni.