Cele mai citite
 


8 mai - Ziua Mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii
miercuri, 9 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ziua Mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii marchează ziua de naştere a fondatorului Mişcării Internaţionale a Crucii Roşii, elveţianul Henry Dunant (8 mai 1828 - 30 oct.1910), laureat al Premiului Nobel pentru Pace în 1901, împreună cu francezul Frederic Passy.
În mod tradiţional, la 8 mai, de Ziua Mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii, personalităţi ale lumii politice, culturii, artei şi sportului se reunesc sub deviza 'Puterea umanităţii'.
Mişcarea Internaţională a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii (International Red Cross and Red Crescent Movement) a luat fiinţă în 1863, are sediul la Geneva şi este cea mai mare reţea umanitară, cu activităţi în aproape toate ţările lumii. Mişcarea cuprinde Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (International Committe of the Red Cross), Federaţia Internaţională a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie (International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies), precum şi Societăţi Naţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie din peste 180 de ţări.
Cu prilejul acestei zile, Crucea Roşie Română (CRR) organizează acţiuni la care invită persoane din grupurile expuse discriminării.
Înfiinţată în 1876, Crucea Roşie Română, membră a Mişcării Internaţionale de Cruce Roşie si Semilună Roşie, este o organizaţie umanitară de interes naţional, bazată în principal pe voluntariat. Condusă în activitatea sa umanitară de principiile fundamentale ale Mişcării - umanitate, imparţialitate, neutralitate, independenţă, voluntariat, unitate, universalitate, Crucea Roşie Română contribuie la alinarea şi prevenirea suferinţei sub toate formele, protejează sănătatea şi viaţa, asigură respectul faţă de demnitatea umană, fără a face nicio discriminare legată de naţionalitate, rasă, sex, religie, vârstă, apartenenţă militară, socială sau politică. Principalele domenii de activitate vizează pregatirea pentru intervenţie în caz de dezastre, educaţia pentru sănătate, difuzarea dreptului internaţional umanitar şi a valorilor umanitare. AGERPRES (AS)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
8 mai - Ziua Mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii (documentar) Ziua Mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii marchează ziua de naştere a fondatorului Mişcării Internaţionale a Crucii Roşii, elveţianul Henry Dunant (8 mai 1828 - 30 oct.1910), laureat al Premiului Nobel pentru Pace în 1901, împreună cu francezul Frederic Passy.
Ziua mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii Ziua de 8 mai a fost declarată, în 1859, drept Ziua mondială a Crucii Roşii de către Comitetul Internaţional al Crucii Roşii.
Comunicat de presă - Ziua Mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii Mai 2015: Crucea Roşie şi Semiluna Roşie, 50 de ani de la adoptarea Principiilor Fundamentale
DOCUMENTAR: Ziua Mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii Ziua de 8 mai a fost declarată, în 1859, drept Ziua Mondială a Crucii Roşii de către Comitetul Internaţional al Crucii Roşii.
Crucea Roşie din România sărbătoreşte 50 de ani de la adoptarea Principiilor Fundamentale Crucea Roşie din România sărbătoreşte vineri, de Ziua Mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii, 50 de ani de la adoptarea Principiilor Fundamentale, informează un comunicat al organizaţiei remis AGERPRES.
Ziua Mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii, marcată prin acţiuni cu tema 'Tineretul în mişcare' Crucea Roşie Română celebrează, pe 8 mai, de Ziua Mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii, contribuţia tinerilor şi încurajează acţiunile şi iniţiativele lor sub tema globala ''Tineretul în mişcare''.