Cele mai citite
 


Aproape jumătate din americani ar putea fi obezi până în 2030
miercuri, 9 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 42% din americani ar putea fi obezi până în 2030, arată un studiu difuzat luni la Washington, în deschiderea unei conferinţe despre obezitate, miză majoră a sănătăţii publice în Statele Unite, scrie 7sur7.be.
În 2030, 42,2% din americani ar putea fi obezi, adică 32 milioane de persoane în plus faţă de prezent, potrivit unor cercetători de la Universitatea Duke din Carolina de Nord, care şi-au prezentat previziunile în deschiderea conferinţei 'Greutatea unei naţiuni'. Rata persoanelor care suferă de obezitate 'severă' s-ar putea dubla, trecând de la 5% la 11%, arată aceiaşi cercetători, care apreciază la 550 miliarde de dolari costurile medicale ale acestor evoluţii în următorii 20 de ani.

La a doua ediţie a 'Greutăţii unei naţiuni', conferinţă organizată prima dată în 2009, participă zeci de organizaţii şi structuri private sau publice, sub egida secţiei de nutriţie a Centrului de control şi prevenire a bolilor (CDC). Institutul american de Medicină urmează să publice marţi recomandări care vizează 'să inverseze tendinţa'.

În Statele Unite existau în 2010 circa 36% de adulţi obezi - adică 78 milioane de persoane - şi 17% copii (până la 19 ani) - 12,5 milioane -, a spus luni Cynthia Ogden, epidemiolog la CDC. Tendinţa a început semnificativ în anii 1990 şi îndeosebi la sfârşitul deceniului, înregistrând o rată de trei ori mai mare decât în anii 1970. Creşterile afectează mai ales populaţia de culoare şi hispanică.

Soţia preşedintelui Barack Obama, Michelle Obama, foarte implicată în combaterea obezităţii la copii, prin mişcarea 'Let's Move', a salutat conferinţa într-un mesaj video, spunând că 's-au făcut multe lucruri, dar mai sunt încă multe de făcut'.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Obezitatea în SUA ar putea fi mai răspândită decât se credea, conform unui nou studiu Problema obezităţii în SUA ar putea fi şi mai gravă decât se credea până acum, conform unor cercetători citaţi marţi de BBC.
Copiii care sunt culcaţi devreme riscă mai puţin să ajungă obezi la adolescenţă (studiu) Ora la care sunt culcaţi copiii îşi are importanţa ei în regimul de viaţă al celor mici. Un studiu american arată că ea influenţează chiar şi riscul de obezitate în adolescenţă, relatează metronews.fr.
Un studiu britanic denunţă ineficienţa tratamentelor împotriva obezităţii O echipă de cercetători britanici a demonstrat că programele de pierdere în greutate şi exerciţiile sportive efectuate de persoanele obeze nu sunt eficiente pentru pierderea în greutate sau pentru prevenirea refacerii acesteia în următorii cinci ani, informează Le Parisien citând un studiu publicat în...
Vaccinul antigripal este mai puţin eficient la persoanele obeze Vaccinul împotriva gripei este mai puţin eficient la persoanele obeze, arată un studiu realizat de cercetători americani. Pr Melinda Beck de la Universitatea Carolina de Nord a studiat legătura dintre obezitate şi gripă, demonstrând că rata mortalităţii este mult mai mare la şoarecii supraponderali,...
Obezitate: S-a descoperit o genă care ar face să crească pofta de mâncare Cercetători americani au identificat o genă care, suferind o mutaţie, împiedică organismul să semnaleze umplerea stomacului; prin urmare, persoana cu astfel de genă mănâncă prea mult, scrie maxisciences.com.
Cuprul ar putea fi o soluţie împotriva obezităţii (studiu) Un studiu realizat recent de cercetători americani atribuie cuprului calităţi legate de arderea grăsimilor, astfel încât se recomandă consumul de stridii şi ficat, care conţin din plin acest element.