Cele mai citite
 


Brăila: Focar de rabie pe fondul de vânătoare Ibrianu
marţi, 13 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prefectura Brăila a declarat luni focar de rabie pe teritoriul fondului de vânătoare nr. 24 Ibrianu, din comuna brăileană Gradiştea, după ce o vulpe din zona respectivă a fost diagnosticată cu rabie.
Direcţia Sanitar-Veterinară a confirmat diagnosticul de rabie la respectiva vulpe, iar, pe baza buletinului de analiză, prefectul de Brăila, Dumitru Popa, a declarat focar de rabie şi a activat unităţile locale de sprijin de la nivelul unităţilor administrativ teritoriale aflate în zona epizootică.
Unităţile activate vor acţiona în conformitate cu prevederile planului de măsuri ce se aplică pentru eradicarea unui focar de rabie şi vor colabora permanent cu Direcţia Sanitar-Veterinară, cu Autoritatea de Sănătate Publică, Direcţia Silvică şi Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Focar de rabie, instituit din cauza unei vulpi turbate Brăila, 30 nov /Agerpres/ - Peste 10 de localităţi din judeţul Brăila se află în carantină de gradul al III-lea, după ce a fost confirmat un focar de rabie la o vulpe din comuna Râmnicelu, se arată într-un comunicat de presă remis marţi de Prefectura Brăila.
Brăila: Două focare de West Nille, două de rabie, unul de tuberculoză şi 23 de leucoză, apărute în 2014 Judeţul Brăila s-a confruntat în 2014 cu două focare de West Nille, două de rabie, unul de tuberculoză şi 23 de leucoză, potrivit informaţiilor făcute publice, miercuri, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.
Galaţi: Focar de rabie în comuna Lieşti Galaţi, 9 ian /Agerpres/- Un focar de rabie a izbucnit în comuna gălăţeană Lieşti, după ce un câine a intrat în contact cu o vulpe turbată, a anunţat, miercuri, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor(DSVSA) Galaţi, Lenuţa Ichim.
Vrancea: Focar de rabie în comuna Vidra O vulpe bolnavă de rabie a fost găsită moartă în curtea unui localnic din comuna Vidra, judeţul Vrancea.
Satu Mare: Măsuri speciale după deschiderea focarului de rabie Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Satu Mare împreună cu Primăria municipiului Satu Mare au luat unele măsuri pentru prevenirea răspândirii rabiei în oraş, după descoperirea unui focar.
Brăila: Focar de rujeolă, confirmat de Institutul Cantacuzino Institutul Cantacuzino din Bucureşti a confirmat existenţa unui focar de rujeolă în comuna Unirea din judeţul Brăila, după ce cinci copii cu vârste între unu şi cinci ani s-au prezentat la spital cu febră, erupţie şi tuse specifice bolii.