Cele mai citite
 


Cluj:Spitalul Judeţean de Urgenţă ar putea costa mai puţin de 150 de milioane de euro, spune Alin Ţişe
miercuri, 9 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, afirmă că licitaţia pentru construcţia Spitalului Judeţean de Urgenţă va putea fi organizată în luna iunie sau iulie, imediat după reactualizarea proiectului tehnic şi a studiului de fezabilitate, şi apreciază că este posibilă şi o diminuare a costurilor, faţă de estimarea iniţială de 150 de milioane de euro.
"Joi, reprezentanţii Consiliului Judeţean şi cei ai Ministerului Apărării Naţionale ne vom afla în comuna Floreşti, pentru a prelua, în totalitate, prin încheierea unui protocol de predare-primire, terenul destinat construcţiei Spitalului. Le mulţumesc pe această cale comandanţilor Armatei a IV-a şi lui Gabriel Oprea (fostul ministru al Apărării n.r), cu care am discutat de mai multe ori pe tema terenului, pentru modul în care au colaborat cu noi pentru acest obiectiv", a spus preşedintele CJ, marţi, într-o conferinţă de presă.
Alin Tişe a adăugat că va fi organizată de către CJ o licitaţie deschisă pentru actualizarea studiului de fezabilitate al construcţiei, concomitent cu actualizarea Planului Urbanistic Zonal.
"Unitatea sanitară va avea 600 de paturi şi va fi la standarde europene. Prin protocolul de asociere au fost stabilite contribuţiile şi responsabilităţile fiecărei parţi. Conform Protocolului de asociere, Ministerul Sănătăţii a pus la dispoziţia asocierii studiile de prefezabilitate şi fezabilitate, ghidul cu directive arhitecturale şi inginereşti pentru spital şi proiectul Tehnic Master. Se impune şi realizarea unui studiu de fundamentare prin care să se efectueze o analiză a soluţiilor propuse din punct de vedere tehnic, economic şi juridic", a spus Alin Tişe, adăugând că unitatea va putea fi construită fie în parteneriat public-privat, fie din bugetul multianual al CJ, Primăriei Cluj-Napoca şi Primăriei Floreşti. AGERPRES/ (A - Carmen Fărcaşiu).
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dîncu: În septembrie putem da drumul primului lot din proiectul spitalelor de urgenţă Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat vineri, într-o conferinţă de presă la Cluj, că în luna septembrie ar urma să fie pornit primul lot din proiectul spitalelor regionale de urgenţă.
Satu Mare: Un salon de reumatologie va fi deschis în acest an la Spitalul Judeţean Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare a început demersurile pentru înfiinţarea unei secţii de reumatologie, prima din judeţ, deoarece anual foarte mulţi sătmăreni se tratează la spitalele din Cluj.
Bacău: CJ a adresat o "plângere prealabilă" Ministerului Sănătăţii privind reducerea numărului de paturi în spitalele judeţului Consiliul Judeţean (CJ) Bacău, sub semnătura preşedintelui instituţiei, social-democratul Dragoş Benea, a adresat joi o "plângere prealabilă" către Ministerul Sănătăţii prin care reclamă că, în baza unui ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial la finele lunii martie, au fost reduse cu 102 paturi...
Tulcea: Licitaţia pentru achiziţia dezinfectanţilor necesari SJU, săptămâna viitoare Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Tulcea speră ca la începutul săptămânii viitoare să publice licitaţia pentru achiziţionarea materialelor dezinfectante pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).
Cluj: Medicina de urgenţă va fi predată după principii moderne şi practice Peste 1.200 de studenţi din Universităţile de Medicină şi Farmacie din Cluj-Napoca şi Târgu-Mureş vor studia disciplina "medicină de urgenţă" după o curriculă inovativă, bazată pe tehnologii moderne, bazele noului sistem formativ fiind puse printr-un proiect ce se va desfăşura 24 de luni, în valoare...
Dragnea: Ministerul Sănătăţii nu a fost în stare să prezinte studiile de fezabilitate pentru cele trei spitale regionale Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat joi, la Bacău, că "Ministerul Sănătăţii nu a fost în stare să prezinte studiile de fezabilitate pentru cele trei spitale regionale, Cluj Napoca, Iaşi şi Craiova, ale căror proiecte fuseseră avizate pentru realizare în timpul mandatului guvernului anterior".