Cele mai citite
 


Cristian Roşu (CSSPP): Stabilitatea financiară şi randamentul, principalele criterii de alegere a unui fond privat de pensii
miercuri, 9 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Principalele criterii care trebuie avute în vedere în momentul alegerii unui fond privat de pensii sunt reprezentate de stabilitatea financiară a companiei care gestionează fondul, dar şi de randamentul acestuia, a declarat marţi Cristian Roşu, directorul general al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), în cadrul unui seminar de informare şi educaţie financiară pentru studenţi, organizat de CSSPP împreună cu Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' din Bucureşti (UMFCD) şi de Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti (SSMB).
"La ora actuală rentabilitatea tuturor fondurilor de pensii private este destul de bună, activele acestor fonduri putând sprijini dezvoltarea proiectelor de investiţii lansate de stat sau mediul privat, prin pârghiile oferite de piaţa de capital. În plus, legea garantează contribuţiile nete la Pilonul II de pensii. Astfel, suma totală din contul de pensie privată nu poate fi mai mică decât contribuţiile nete virate în perioada activă, diminuate cu comisioane de administrare şi eventualele penalităţi de transfer. Aceste penalităţi se aplică în cazul în care contribuabilul decide să se îndrepte spre un alt fond privat de pensii în mai puţin de doi ani din momentul alegerii fondului iniţial", a afirmat Cristian Roşu.
Prezent la seminar, Crinu Andănuţ, directorul general Allianz-Ţiriac Pensii Private-Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat din România, a precizat că din momentul angajării în câmpul muncii un tânăr are la dispoziţie doar patru luni pentru a alege un fond de pensii administrat privat, în caz contrar sistemul urmând să aleagă la întâmplare un fond înspre care se va duce cota de contribuţie din salariu.
"Conform Legii nr. 4117/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, cota de contribuţie va creşte la 6% până în 2016, la ora actuală fiind de 3,5%. Pensiile private vor avea o pondere din ce în ce mai mare în totalul veniturilor de care va dispune pe viitor un pensionar, mai ales în condiţiile în care în jurul anului 2050 un salariat va trebui să susţină financiar doi pensionari. În acest moment, un salariat susţine financiar 1,2-1,3 pensionari", a spus Crinu Andănuţ.AGERPRES/(AS-Magdalena Tănăsescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comunicat de presă - Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' Bucureşti Admiterea la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' Bucureşti
160 de studenţi de la UMF au urmat stagii de pregătire în opt specialităţi medicale Un număr de 160 de studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti au finalizat stagii de pregătire practică, cursuri de malpraxis şi comunicare şi au fost consiliaţi în cadrul proiectului "10 paşi spre o carieră medicală de succes".
Un număr de 80 de studenţi au donat sânge la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' Un număr de 80 de studenţi au donat, luni, sânge în cadrul campaniei 'Donează Sânge! Fii Erou', desfăşurate de Societatea Studenţilor la Medicină din Bucureşti (SSMB), a declarat pentru AGERPRES coordonatorul acţiunii, Iana Ruxandra.
Fundaţia Renaşterea a iluminat în roz Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' Clădirea Universităţii de Medicină şi Farmacie ''Carol Davila'' a fost iluminată în roz - culoarea speranţei - joi seară, cu ocazia celei de a XV-a ediţii a evenimentului organizat anual de Fundaţia Renaşterea, care s-a desfăşurat sub sloganul ''Donează Sănătate. Donează Frumuseţe''.
Peste 10.000 de studenţi ai UMF "Carol Davila" au început luni noul an universitar Peste 10.000 de studenţi de la cele patru facultăţi ale UMF "Carol Davila" din Bucureşti, dintre care 1.495 de "boboci", au început luni anul universitar 2016-2017.
A XVIII-a ediţie a Congresului Naţional pentru Studenţi şi Tineri Medici, în perioada 19-22 martie Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti şi Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti, în parteneriat cu Sănătatea Media Group, vor organiza în perioada 19 - 22 martie 2015 Congresul Naţional pentru Studenţi şi Tineri Medici (CNSTM), ajuns la ediţia cu numărul XVIII.