Cele mai citite
 


Măsuri excepţionale de securitate pentru finala Europa League de la Bucureşti
miercuri, 9 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Traficul va fi restricţionat în zona stadionului 'Arena Naţională' din Bucureşti, miercuri, 9 mai, începând cu ora 21:45, când se va desfăşura Finala Europa League, între formaţiile spaniole Atletico Madrid şi Athletic Bilbao.
În Piaţa George Enescu şi în Piaţa Constituţiei (centrul oraşului) vor fi organizate două 'Fan Zone'.
Traficul va fi restricţionat pe multe străzi adiacente arterelor care duc către stadion, şoferii bucureşteni fiind sfătuiţi să aleagă rute ocolitoare.
Peste 5000 de angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) vor asigura ordinea la finala "UEFA Europa League".
Jandarmeria Română se află în legătură cu partea spaniolă, dar şi cu omologii din alte ţări, deoarece se aşteaptă spectatori la finala Europa League nu numai din Spania.
Poliţia Capitalei va suplimenta şi ea efectivele de poliţişti judiciari la secţiile din zonele evenimentului, dar şi cu poliţişti care ştiu limba spaniolă la fan-zone şi stadion. Va exista şi o colaborare cu Ambasada Spaniei, în cazul în care unii suporteri iberici îşi vor pierde actele.
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a dat asigurări că totul este pregătit pentru finala de miercuri, iar serviciile secrete sunt atente la oamenii care pot ridica probleme. Administraţia Străzilor a efectuat marcaje de semnalizare temporară în zonele adiacente. Firma Luxten a fost invitată să mărească puterea iluminatului stradal, dar nu prin tăierea crengilor copacilor care obturează becurile.
De asemenea, sunt semnalizate şi traseele dinspre Aeroportul Internaţional ''Henri Coandă'' spre Arena Naţională şi spre cele două fan-zone, din Piaţa George Enescu şi din Piaţa Constituţiei.
Potrivit primarului general, RATB a suplimentat numărul mijloacelor de transport în comun cu 45 de autobuze şi vor exista linii speciale pentru asigurarea transportului suporterilor între Aeroportul Henri Coandă, zonele pentru suporteri din centrul Capitalei şi zonele de agrement pentru suporteri şi stadionul Arena Naţională. Autobuzele vor circula la intervale de cinci-şapte minute.
Cât priveşte programul de circulaţie al trenurilor Metrorex, edilul-şef a precizat că acestea vor circula până la ora 2:00 dimineaţa, pentru transportul suporterilor, cu posibilitatea extinderii, dacă va fi cazul.
El a menţionat că suporterilor spanioli le-au fost amenajate două zone distincte, în pieţele George Enescu şi Constituţiei, cu spaţii dedicate activităţilor sportive, zone de divertisment, cu animatori şi vorbitori de limbă spaniolă, standul de promovare a Bucureştiului, precum şi zona gastronomică.
Dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a anunţat că încă de luni au sosit în Capitală echipajele SMURD din ţară pentru acest eveniment. Vor exista două centre mobile de comandă - unul la Arena Naţională şi altul în Piaţa Constituţiei. La stadion vor exista trei cabinete medicale la nivelul I şi alte trei la nivelul al doilea, semnalizate corespunzător, în limbile engleză, spaniolă şi română.
Şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că este pregătit pentru acest eveniment.
Apa Nova va trebui să menţină ridicată presiunea reţelei de apă potabilă şi a hidranţilor în zonele evenimentului, în fan-zone vor exista cişmele pentru suporteri, iar primarul Oprescu a cerut ca suporterii iberici să aibă la dispoziţie şi apă potabilă cât vor aştepta lângă autobuze, la sosire şi plecare şi să nu li se dea apă din cisterne. De asemenea, toaletele ecologice să fie şi ele funcţionale şi golite la timp, iar după încheierea evenimentului să fie luate.
În fiecare Fan-zone vor fi 25 de voluntari de la Liceul Cervantes.
Arena Naţională este operaţională sută la sută pentru finala Europa League, fiind satisfăcute inclusiv cerinţele suplimentare ale Uniunii Europene de Fotbal (UEFA). Mircea Sandu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, a estimat că în Capitală vor fi circa 30.000 de suporteri spanioli, iar în tribunele stadionului, la ora meciului, vor fi aproximativ 55.000 de iubitori ai fotbalului.
Pe 9 mai, elevii din Bucureşti nu vor avea cursuri.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
ISU Bucureşti a primit o autospecială care poate interveni în orice colţ al Capitalei, în timp redus Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti a primit marţi, prin Fundaţia SMURD, o autospecială nouă, cu un gabarit mult mai mic decât cel al maşinilor aflate deja în dotare, dar care poate duce la îndeplinire orice fel de misiune, acest prototip fiind util pentru că poate pătrunde pe străduţe...
Raed Arafat: Avem un plan integrat cu MAI pentru finala Europa League Există un plan integrat împreună cu Ministerul Administraţiei şi Internelor - Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) şi Inspectoratul General pentru Aviaţie, Ambulanţă şi SMURD pentru a asigura asistenţa medicală la finala Europa League, a declarat luni pentru AGERPRES subsecretarul de stat în...
Arad: Serviciul de Ambulanţă şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi-au unit dispeceratele Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a declarat, vineri, la inaugurarea Dispeceratului medical integrat de la Arad, că prin unirea celor două dispecerate - de la Serviciul de Ambulanţă şi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) - s-a urmărit eficientizarea acestor...
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.
SMURD Bucureşti aniversează luni doi ani de existenţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ''Dealul Spirii'' al Municipiului Bucureşti aniversează, luni, doi ani de existenţă a Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare Bucureşti (SMURD Bucureşti).
Raed Arafat: Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă funcţionează mult mai bine în forma actuală Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă (COSU) funcţionează mult mai bine în forma actuală, ca structură a Ministerului Sănătăţii integrată cu structurile din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, a afirmat luni, la Piteşti, secretarul de stat Raed Arafat.