Cele mai citite
 


Medicina complementară îmbunătăţeşte calitatea vieţii persoanelor cu cancer
miercuri, 9 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicina complementară creşte calitatea vieţii persoanelor diagnosticate cu cancer de sân metastazat, refractar la tratamentul alopat, arată cel mai recent studiu clinic randomizat, dublu-orb, controlat placebo, realizat asupra produsului natural complementar antitumoral Tien Hsien Liquid, marca Feida Union, importat în România, s-a anunţat marţi în conferinţa de presă în care a fost prezentat studiul.
Studiul a fost efectuat sub îndrumarea prof. dr. King-Jen Chang - coordonator ştiinţific studii clinice în cadrul Spitalului Universitar din Taipei, Taiwan şi coordonat de dr. Wen-Hung, Kuo - coordonator executiv al studiului clinic efectuat pe produsul Tien Hsien Liquid, şef secţie chirurgie oncologică, Spitalul Universitar din Taipei, Taiwan.
Studiul clinic a demonstrat siguranţa şi eficienţa produsului Tien Hsien Liquid în cazul persoanelor diagnosticate cu cancer de sân metastazat, refractar la tratamentul alopat, cărora le-a fost administrat produsul 100% natural Tien Hsien Liquid (THL).
Tien Hsien Liquid este un supliment alimentar natural ce conţine 12 extracte din plante şi ciuperci medicinale rare.
Studiul clinic s-a desfăşurat în perioada iunie 2009-iunie 2011 şi a inclus 63 de femei cu vârste între 20 şi 80 de ani care au avut confirmarea histologică sau citologică a cancerului de sân cu metastaze şi o evoluţie nesatisfăcătoare după tratamentul primar sau de recuperare (mai exact, după chimioterapie, radioterapie, chirurgie sau alte terapii convenţionale precum imunoterapia). Toate persoanele incluse în studiu aveau o speranţă de viaţă de cel puţin patru săptămâni.
Produsul a fost administrat oral, o fiolă de 20 ml de trei ori pe zi, timp de 24 de săptămâni. Grupul de control a primit câte o fiolă de placebo de 20 ml de trei ori pe zi, timp de 24 de săptămâni.
Comparativ cu grupul placebo, grupul căruia i-a fost administrat medicamentul a raportat o îmbunătăţire a stării generale de sănătate şi a calităţii vieţii.
Concluziile studiului clinic au confirmat rezultatele studiilor observaţionale desfăşurate în ultimii zece ani. Ele sunt recunoscute de instituţii internaţionale, inclusiv de Institutul Naţional de Cancer din SUA.
În prezent, utilizarea terapiilor complementare este în ascensiune, în special în rândul pacienţilor cu boli grave. Se estimează că peste 90 la sută din femeile cu cancer la sân utilizează terapii complementare şi că cea mai răspândită utilizare o reprezintă administrarea de suplimente alimentare. Motivele pentru care aceste persoane aleg medicina integrativă sunt detoxifierea organismului de substanţe cancerigene, creşterea nivelului de oxigen şi a ratei de folosire a acesteia la nivelul celular, reglarea imunităţii. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hormonoterapia, alături de radioterapie, poate creşte speranţa de viaţă a pacienţilor cu cancer de prostată (studiu) Bărbaţii în cazul cărora cancerul de prostată reapare după intervenţia chirurgicală de eliminare a acestei glande îşi pot mări în mod semnificativ şansele de supravieţuire dacă beneficiază, pe lângă tratamentul standard de radioterapie, şi de hormonoterapie, metodă prin care se blochează efectul hormonilor...
Cluj: Medicii susţin că speranţa de viaţă în creştere va duce la confruntarea cu cel puţin un tip de cancer Specialiştii în oncologie susţin că, descoperite la timp, cancerele specifice femeilor pot fi tratate cu succes şi că rata de supravieţuire poate să ajungă la peste 90% sau chiar pot fi vindecate.
SUA: asistenţă medicală mai puţină pe bani mai mulţi; speranţă de viaţă sub media OCDE Un nou studiu privind îngrijirea medicală demonstrează că s-ar putea să nu primeşti ceea ce plăteşti dacă te internezi într-un spital american, relatează Daily Mail în ediţia de joi, citând un studiu al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).
Cluj: Psihologii au determinat printr-un studiu efectele pozitive ale hipnozei în tratamentul cancerului Un grup de cercetători în psihologie din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj au realizat un studiu, în cadrul unui parteneriat cu un institut american, care demonstrează că hipnoza are efecte pozitive în tratamentul pacientelor care suferă de cancer la sân.
Comunicat de presă - Campania de comunicare "Rămâi tu însăţi" Campania de comunicare "Rămâi tu însăţi" susţine, prin informare şi consiliere, femeile cu cancer la sân din România
Speranţa de viaţă în România, mai mică cu 8,1 ani la bărbaţi şi cu 6 ani la femei, faţă de UE-15 (studiu) Speranţa de viaţă a românilor este mai mică decât cea a cetăţenilor ţărilor care erau membre UE înainte de 2004 (UE-15), cu 8,1 ani în cazul bărbaţilor şi cu 6 ani în cazul femeilor, potrivit unui studiu realizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.