Cele mai citite
 


Noua Zeelandă va finanţa metode contraceptive pentru femeile care primesc ajutoare sociale
miercuri, 9 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Noua Zeelandă va institui un plan de finanţare a unor metode contraceptive pentru femeile care depind de ajutoarele de stat, în scopul de a evita ca ele să dea naştere mai multor copii pentru a li se prelungi sau mări subsidiile primite, măsură pe care unele asociaţii sociale au considerat-o 'jignitoare', semnalează marţi EFE.
Iniţiativa guvernului conservator al premierului John Key va obliga, de asemenea, mamele care dau naştere încă unui copil în timp ce primesc subsidii să-şi caute un loc de muncă cu normă redusă în termen de un an.

Guvernul, care repartizează deja prezervative în mod gratuit, va aloca circa 795.000 de dolari (609.000 euro) acestui program, care prevede oferirea gratuită de dispozitive intrauterine.

Mai întâi acestea se vor repartiza adolescentelor aflate în şomaj, cu începere din luna iulie a.c., iar după trei luni tuturor femeilor care primesc ajutoare şi fiicelor lor cu vârste între 16 şi 19 ani.

Ministrul neozeelandez al dezvoltării sociale, Paula Bennett, a spus luni că această măsură vizează stimularea formării şi ocuparea forţei de muncă a persoanelor care primesc ajutoare, mai ales a mamelor adolescente care tind să aibă mai mulţi copii şi să depindă pe termen lung de aceste ajutoare.

Planul nu este pe placul unor asociaţii de sprijin social precum Grupul de Acţiune împotriva Sărăciei, care îl consideră un amestec 'complet inacceptabil' al guvernului.

'Ceea ce ne îngrijorează este faptul că există presiuni şi intimidări pentru ca femeile să meargă la aceste întâlniri medicale dedicate contracepţiei', a spus purtătorul de cuvânt al Grupului de Acţiune, Sue Bradford, într-o declaraţie difuzată de presa locală.

La rândul său, reprezentantul unui serviciu de consultanţă din Christchurch, Rebecca Occleston, a considerat 'jignitoare' această măsură şi a acuzat autorităţile de insinuarea faptului că femeile care beneficiază de ajutoare sociale procreează în mod deliberat pentru a obţine mai multe subsidii.

Paula Bennett a respins aceste acuzaţii şi a afirmat că planul respectiv are doar scopul de a oferi alternative şi de a favoriza planificarea familială.

'Ceea ce spunem este că în cazul în care costul (contraceptivelor) reprezintă o barieră, vom ajuta la depăşirea acesteia oferind alte opţiuni', a declarat ministrul, pentru Radio New Zealand.

În prezent, Noua Zeelandă oferă ajutoare sociale în caz de şomaj, dizabilităţi sau boală. Aproximativ 330.000 de neozeelandezi cu vârstă de muncă primesc ajutoare şi aproximativ 140.000 trăiesc din aceste ajutoare din 1993, potrivit unor date ale guvernului.

Femeile reprezintă ceva mai mult de 60 la sută dintre beneficiari, iar cel puţin 235.000 de copii cu vârsta sub 14 ani depind de o persoană care primeşte subvenţii.

În contextul acestor date, grupul conservator Family First NZ şi-a exprimat sprijinul faţă de măsura guvernamentală şi a denunţat faptul că 20% dintre femeile care primesc ajutoare sociale dau naştere altor copii în timp ce sunt subvenţionate.

Directorul naţional al acestei organizaţii, Bob McCoskrie, a subliniat în presa locală că ajutoarele sociale sunt importante în cazuri 'extreme', dar a subliniat că oferirea acestui tip de subvenţii pe termen lung promovează creşterea numărului de familii sărace cu un singur părinte şi reduce numărul căsătoriilor.AGERPRES/(Pepa Siţa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Finanţare europeană de aproape 19,3 milioane lei pentru integrarea profesională a persoanelor cu dizabilităţi Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial 'Dezvoltarea Resurselor Umane' (POSDRU), cofinanţează cu aproximativ 19,299 milioane lei construirea unei reţele de reabilitare şi integrare profesională a persoanelor cu dizabilităţi, proiect derulat de Asociaţia Handicapaţilor Somatici din...
IPP: Fondurile alocate de stat pentru contracepţie sunt insuficiente Fondurile alocate de statul român pentru programele de achiziţie de mijloace contraceptive sunt insuficiente şi neadecvat stabilite, relevă studiul naţional "Fenomenul întreruperilor sarcinilor nedorite în România - Radiografie şi soluţii" realizat de Institutul pentru Politici Publice cu ocazia Zilei...
Finanţare europeană de 4,5 milioane lei pentru informare şi asistenţă în domeniul mobilităţii forţei de muncă Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial 'Dezvoltarea Resurselor Umane' (POSDRU), cofinanţează cu peste 4,5 milioane de lei proiectul internaţional 'SAFE' de asistenţă în domeniul mobilităţii forţei de muncă, prin care vor fi înfiinţate în România cinci centre de tip help desk, zece...
Socol: Ţinta de creştere economică pentru 2015, de 2,5%, este precaută; vom forţa atingerea a peste 3% Proiectul de buget pentru anul 2015 este construit pe un avans al produsului intern brut de 2,5%, însă aceasta este o ţintă precaută, iar Guvernul 'va forţa' obţinerea unei creşteri economice de peste 3%, dar acest obiectiv depinde şi de evoluţiile din plan extern, susţine consilierul primului ministru...
Ajutoare de stat de 4,93 milioane euro pentru două societăţi comerciale Ministerul Finanţelor Publice /MFP/ a aprobat luni ajutoare de stat în valoare de 4,93 milioane de euro pentru două societăţi comerciale, care vor implementa proiecte de investiţii ce vor crea 108 locuri de muncă, potrivit datelor publicate de MFP.
Cluj: O echipă de cercetători reclamă că a pierdut participarea la un proiect internaţional din cauza deciziilor autorităţilor centrale O echipă de cercetători clujeni de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca reclamă faptul că a pierdut, din cauza autorităţilor române, participarea într-un proiect internaţional, într-un domeniu de cercetare inovativ la nivelul Europei.