Cele mai citite
 


Raed Arafat: Avem un plan integrat cu MAI pentru finala Europa League
miercuri, 9 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Există un plan integrat împreună cu Ministerul Administraţiei şi Internelor - Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) şi Inspectoratul General pentru Aviaţie, Ambulanţă şi SMURD pentru a asigura asistenţa medicală la finala Europa League, a declarat luni pentru AGERPRES subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat.
El a precizat că Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a verificat alimentele pentru a se asigura că nu vor fi toxiinfecţii alimentare iar pentru intervenţie au fost mobilizate echipe ale ISU şi SMURD din ţară şi din Bucureşti, fără să fie afectată activitatea din judeţele respective şi din Capitală. Este vorba de echipaje din judeţele Mureş, Dolj, Cluj, Iaşi şi Bucureşti.
Dr. Arafat a spus că au fost pregătite şi mai multe utilaje speciale.
Potrivit subsecretarului de stat, asistenţa medicală este asigurată şi la aeroport, atât pentru sosiri, cât şi pentru plecări. Acesta şi-a exprimat speranţa că nu vor fi probleme cu acest prilej.
De asemenea, au fost mobilizaţi paramedici care erau liberi, tocmai pentru a asigura o asistenţă medicală pe stadion, fiind pregătite inclusiv maşini de Terapie Intensivă de prim-ajutor, a mai spus subsecretarul de stat. AGERPRES/(A-Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Ambulanţă ultramodernă la SMURD pentru nou-născuţii aflaţi în stare critică Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj a intrat, vineri, în posesia unei ambulanţe de terapie intensivă ultradotată, care va ajuta echipajele Serviciului Medical de Resuscitare şi Descarcerare (SMURD) şi pe cel judeţean de Ambulanţă să intervină pentru a asigura supravieţuirea nou-născuţilor...
Programul de dotare cu elicoptere pentru asistenţa medicală de urgenţă continuă până în 2014 Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că în cadrul asistenţei medicale de urgenţă, până în 2014, vor fi continuate investiţiile pentru dotarea cu elicoptere a celor opt puncte regionale.
Alba:Echipajul TIM, funcţionabil doar 60% din timpul necesar din cauza lipsei acute de medici Lipsa acută de medici din cadrul UPU - SMURD a făcut ca echipajul de terapie intensivă mobilă care asigură asistenţa medicală de urgenţă şi descarcerare la nivelul judeţului Alba să funcţioneze doar 60% din timpul necesar, potrivit unui raport prezentat vineri în cadrul şedinţei de bilanţ a activităţii...
Raed Arafat: Este necesar un plan pe termen lung în domeniul radioterapiei (interviu) Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a acordat un interviu AGERPRES în care vorbeşte despre proiectele în domeniul urgenţei, dar şi despre tratamentul prin radioterapie în cazul pacienţilor cu cancer. El precizează că sunt o serie de aparate a căror sursă nucleară s-a terminat şi trebuie...
Ambulanţă de peste 150.000 de euro operaţionalizată la Suceava Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, urmează să participe marţi, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, la operaţionalizarea ambulanţei SMURD de terapie intensivă mobilă tip C, a declarat luni purtătorul de cuvânt al ISU, Alin Găleată.
Vaslui: Ambulanţă SMURD nefolosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională O ambulanţă de Terapie Intensivă Mobilă, care se află în dotarea SMURD Vaslui din luna octombrie a anului trecut, dar nu a putut fi folosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională de săptămâna viitoare, a anunţat, luni, la Vaslui, Raed Arafat. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a...