Cele mai citite
 


Scrisoarea de intenţie, pe ordinea de zi a şedinţei de guvern de marţi
miercuri, 9 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Premierul Victor Ponta şi ministrul Finanţelor, Florin Georgescu, au avut marţi, la Banca Naţională a României (BNR), o discuţie finală cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, referitoare la Scrisoarea de intenţie cu instituţiile financiare internaţionale.
'Împreună cu vicepremierul şi ministru de Finanţe, Florin Georgescu, am ţinut şi am considerat că este foarte important să avem o discuţie finală referitoare la Scrisoarea de intenţie cu domnul guvernator Mugur Isărescu. Discuţia a fost, ca întotdeauna, foarte plăcută şi foarte foarte utilă şi pot să vă anunţ, la modul oficial în acest moment, că mergem la şedinţă (şedinţa de Guvern n.r) şi un prim punct pe ordinea de zi este confirmarea Scrisorii de intenţie cu Fondul Monetar, Comisia Europeană şi Banca Mondială. În acelaşi timp, i-am mulţumit guvernatorului pentru mesajele pe care le-a dat şi pe care acum putem să le dăm împreună, de predictibiliate şi stabilitate pentru pieţele financiare, pentru investitorii străini şi pentru ceea ce înseamnă stabilitatea şi predictibilitatea din punct de vedere al politicii monetare", a spus Ponta.
Potrivit acestuia, cea de-a doua tranşă de creştere a salariilor bugetarilor, din toamnă, este inclusă în majorarea de deficit bugetar.
Florin Georgescu a anunţat, la finele săptămânii trecute, după negocierile cu misiunea Fondului Monetar Internaţional (FMI), a Comisiei Europene (CE) şi Băncii Mondiale (BM), că salariile în sectorul bugetar vor fi majorate cu 8% din iunie, iar pensionarii vor primi înapoi, tot din iunie, în tranşe lunare, banii viraţi la asigurările de sănătate, deoarece au fost identificate fondurile necesare.
Misiunea FMI, a CE şi BM a venit în România pe 24 aprilie pentru a cincea evaluare a Acordului stand-by aflat în derulare cu autorităţile române.
Acordul dintre România şi FMI a început la 31 martie 2011 şi este unul de tip preventiv, ridicându-se la 3,1 miliarde DST, respectiv 3,6 miliarde de euro, reprezentând aproximativ 300% din cota pe care România o are la FMI.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Acordul cu FMI ar putea fi prelungit cu 3 luni (sinteză) Delegaţia Fondului Monetar Internaţional (FMI) va cere board-ului prelungirea acordului stand-by de tip preventiv încheiat cu România cu trei luni, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, Erik de Vrijer, şeful misiunii FMI în România.
Activitatea ministerelor în 2011 - retrospectivă economică Revista The Banker, ce aparţine grupului Financial Times, a acordat ministrului Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, premiul Ministrul de Finanţe al anului în Europa.
Un nou acord cu BM va sprijini România să-şi îmbunătăţească eficienţa financiară şi sistemul de asistenţă sanitară Banca Mondială va acorda anul acesta României, în cadrul noului acord, o tranşă din Programul de Împrumut de Dezvoltare (DPL 3) în valoare de 400 de milioane de euro, pentru a susţine măsurile de eficientizare a cheltuielilor bugetare şi consolidare fiscală în domeniile bugetului, salariilor din domeniul...
Delegaţia FMI a avut marţi discuţii la ANAF Delegaţia Fondului Monetar Internaţional a avut, marţi, discuţii tehnice la sediul ANAF, în cadrul celei de-a cincea misiuni de evaluare a Acordului Stand by de tip preventiv, încheiat cu autorităţile de la Bucureşti.
INTERVIU/Petrescu (Poşta Română): Dacă nu aveam ghiulele de picior, indicatorii economici arătau mult mai bine Poşta Română va contracta în cel mult două luni un credit de 46,1 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) pentru realizarea unor investiţii în platformele IT&C, care au o vechime de peste 10 ani, dar şi într-un centru de sortare automatizat la Otopeni, a declarat...
Comisia Europeană aşteaptă acordul CEF pentru virarea ultimei tranşe de 150 milioane de euro Economia României se redresează, cu o creştere estimată la 1,5% în 2011, care se va accelera până la aproximativ 4% în 2012. Totuşi, se aşteaptă ca inflaţia să rămână la un nivel mai ridicat decât cel anticipat, la peste 5% în 2011, conform ultimelor evoluţii macroeconomice, citate în Declaraţia delegaţiei...