Cele mai citite
 


Senatorul Cseke Attila: Amnistia fiscală a fost propusă de UDMR Bihor
miercuri, 9 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Senatorul UDMR Cseke Attila, candidat pentru Primăria Oradea, la alegerile din 10 iunie, a anunţat marţi că Parlamentul, prin Camera Deputaţilor, a aprobat, în cursul zilei, amnistia fiscală propusă de UDMR Bihor şi faptul că miercuri, 9 mai, UDMR Bihor va măsura tensiunea şi glicemia orădenilor.
Senatorul Cseke a amintit contextul în care UDMR Bihor a propus amnistia fiscală a plăţilor la care au fost obligaţi angajaţii de către Curtea de Conturi, anume că funcţionarii publici şi personalul contractual asimilat acestora au primit de la instituţiile publice angajatoare unele sporuri, care nu au fost atacate la vremea respectivă de Instituţiile Prefectului, fiind considerate legale. Mai mult, contractele colective de muncă au fost înregistrate şi la Inspectoratele Teritoriale de Muncă, neridicându-se probleme de ilegalitate, deci sporurile au fost atribuite în conformitate cu legile în vigoare.

'Camera Deputaţilor a aprobat azi în unanimitate amnistia fiscală propusă de UDMR Bihor. Măsura afectează aprox. 300.000 de persoane, care au ridicat sumele cu bună credinţă în ultimii ani. Camera Deputaţilor a fost camera decizională în acest caz. Drept urmare, de la intrarea în vigoare a deciziei de marţi, se anulează plăţile impuse funcţionarilor publici şi personalului contractual de la instituţiile publice,' a precizat Cseke.

Situaţia bugetarilor de la CJ Bihor a fost subiect de numeroase tensiuni, conflicte de muncă, interpelări guvernamentale şi chiar o grevă a foamei, la care a apelat lidera de sindicat.

Preşedintele CJ Bihor, Radu Ţîrle, dar şi în calitate de preşedinte al Regiunii de dezvoltare Transilvania de Nord, a solicitat Guvernului României, în repetate rânduri, adoptarea unui act normativ pentru amnistierea unor sume de bani datorate de angajaţii instituţiei bugetului de stat, sume primite legal suplimentar la salarii în perioada 2008-2011, dar care, în urma unor decizii ale Curţii de Conturi, trebuie să fie restituite. Valoarea sumelor de bani era uriaşă pentru cei 149 de angajaţi, circa 20.000 - 30.000 lei/salariat, nevoiţi să restituie aceste sume într-un termen de trei ani din salariile deja diminuate.

Senatorul UDMR Cseke Attila a mai anunţat marţi că UDMR Bihor şi Serviciul de Ajutor Maltez din România, filiala Oradea, organizează miercuri, 9 aprilie, o acţiune pentru măsurarea tensiunii arteriale şi a glicemiei în rândul populaţiei. Potrivit comunicatului remis, orădenii interesaţi sunt aşteptaţi miercuri, în faţa magazinului Crişul din Oradea, între orele 9-12 în cortul special amenajat. AGERPRES/(AS-Eugenia Paşca)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Deputatul UDMR Cseke Attila invită parlamentarii bihoreni la un consens privind regionalizarea Deputatul UDMR Cseke Attila, vicepreşedintele Comisiei pentru administraţie publică din Camera Deputaţilor, va organiza, la sfârşitul lunii ianuarie 2013, o întâlnire cu parlamentarii bihoreni şi liderii judeţeni de partide pentru a se pune de acord asupra abordării unitare privind regionalizarea şi...
Bihor: O cutie de vitamina C, simbolul electoral al lui Cseke Attila, candidatul UDMR la primăria Oradea Ex-ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, candidatul UDMR la Primăria Oradea, a declarat că şi-a ales ca simbol al campaniei sale electorale - Oradea sănătoasă -, o cutie de vitamina C, ''de la Cseke'', în dorinţa de a succede, în timp, savantului Albert Szent-Gyorgy, premiant Nobel, pentru descoperirea...
Bihor: Cseke Attila, dezamăgit de întârzirea construirii Centrului Oncologic Candidatul UDMR pentru Primăria Oradea, senatorul Cseke Attila a semnalat miercuri faptul că proiectul pentru construirea celui mai important obiectiv medical al judeţului, Centrul oncologic, trenează şi este împiedicat ''în mod intenţionat'' să nu se finalizeze la termen, deşi construcţia ar trebui...
Bihor: UDMR nu a câştigat Direcţia de Sănătate Publică UDMR Bihor nu a reuşit să câştige, vineri, în negocierile purtate cu PD-L Bihor, funcţia de conducere a Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, ocupată de democrat-liberali, în pofida faptului că ministrul Sănătăţii este bihorean şi susţinut de UDMR.
Cseke Attila, candidat UDMR la primăria Oradea: Asigurarea funcţionării administraţiei necesită şi accesarea fondurilor europene(interviu) Candidatul UDMR la Primăria Oradea, Cseke Attila, spune, într-un interviu acordat AGERPRES, că îşi propune, în cazul în care va câştiga funcţia de edil, dezvoltarea integrată a municipiului şi transformarea oraşului într-un centru regional şi internaţional, printr-o viziune bazată pe două-trei domenii...
Cseke Attila (UDMR): Problema salariilor inechitabile din sistemul sanitar trebuie soluţionată Deputatul UDMR, Cseke Attila, a declarat luni că problema salariilor inechitabile ale angajaţilor din sistemul sanitar trebuie soluţionată.