Cele mai citite
 


SUA: Legea reformei sănătăţii, avizată de cea mai rezervată comisie a Senatului
joi, 15 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comisia de finanţe a Senatului american şi-a dat marţi acordul pentru legile de reformare a domeniului sănătăţii în forma dorită de democraţi, după ce pe 29 septembrie acelaşi organism cheie respinsese acelaşi proiect legislativ cu 15 la 8 voturi, informează miercuri Reuters.
Comisia de Finanţe a aprobat pachetul legislativ cu 14 la 9 voturi, democraţii câştigând votul senatoarei Olympia Snowe, ea fiind primul republican din congres care sprijină legea reformei medicale. Snow, care a fost intens curtată de preşedintele Oama şi de democraţi în problema legii cheie din campania electorală prezidenţială a democraţilor, a votat marţi proiectul legislativ cu unele rezerve şi de aceea a afirmat că nu garantează continuarea sprijinului pentru acesta în timpul examinării sale viitoare în Congres.

Proiectul de reformare a sănătăţii prevede opţiunea de asigurare medicală federală, care să acopere dreptul la servicii medicale pentru americanii aflaţi în imposibilitatea financiară de a-şi permite o asigurare şi care va intra în competiţie cu asiguratorii privaţi. Republicanii şi companiile private de asigurare, care ar fi nevoite să intre în competiţie cu o 'opţiune publică', se opun vehement unei asemenea reglementări.

Propunerea de a reduce costurile, de a reglementa piaţa asigurărilor şi de a extinde acoperirea medicală pentru cei circa 40 de milioane de americani a fost ultima dintr-o serie de cinci legi ale sănătăţii care trebuiau să obţină acceptul Comisiei. Proiectul de lege acceptat de Comisie va fi comasat cu varianta din Senat şi va fi înaintat dezbaterii şi votului final al Senatului în următoarele săptămâni.

Republicanii au condamnat planul de reformă ca fiind costisitor şi acuză că ar reprezenta o intruziune majoră a statului în sectorul privat al sănătăţii, urmând să aibă consecinţe tot mai grave pe măsura implementării. 'Putem constata cum legea îşi continuă marşul către stânga', a comentat senatorul Charles Grassley.

Sprijinul Olympiei Snowe ar putea da democraţilor votul hotărâtor, ei încercând să obţină cele 60 de voturi senatoriale din 100 necesare pentru a evita blocajele procedurale pe care vor încerca republicanii să le utilizeze.

Raportul din 8 octombrie realizat de auditorii Congresului Statelor Unite ale Americii a întărit şansele de reuşită ale proiectului de reformă a sistemului medical promovat de preşedintele Barack Obama, arătând că de fapt, pe termen lung statul american va reuşi în condiţiile aplicării planului democraţilor să economisească bani la bugetul public.

Raportul Biroului de Buget al Congresului a estimat că vor fi necesari în următorii 10 ani 829 de miliarde de dolari pentru punerea în aplicare a planului propus de Comisia de Finanţe a Senatului, şi nu peste 1.000 de miliarde cum s-au temut oponenţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA: o reformă istorică a asigurărilor medicale adoptată în Congres Camera Reprezentanţilor Statelor Unite a adoptat duminică un proiect de lege a reformei sistemului de asigurări medicale, oferind o victorie legislativă majoră preşedintelui Barack Obama care urmează să promulge textul rapid.
SUA: Camera Reprezentanţilor adoptă un proiect de buget provizoriu, dar blochează fondurile pentru reforma sănătăţii Camera Reprezentanţilor a SUA, unde majoritatea este deţinută de republicani, a aprobat vineri un amendament prin care lipseşte de fonduri reforma sistemului sanitar din 2010, considerată a fi principala realizare legislativă a preşedintelui american Barack Obama, transmite EFE.
Obama propune un proiect de reformă medicală de 1.000 de miliarde de dolari Preşedintele Barack Obama a înaintat un plan de servicii medicale în valoare de aproape o mie de miliarde de dolari, întins pe o perioadă de 10 ani, plan ce ar da guvernului american posibilitatea de a descuraja creşterile excesive ale preţurilor la asigurările integrale private de sănătate, care i-au...
SUA: Preşedintele Obama salută decizia Curţii Supreme de validare a reformei sistemului de sănătate Preşedintele american Barack Obama a salutat decizia Curţii Supreme care i-a validat reforma sistemului de sănătate, aşa-numita 'Obamacare', din 2010, hotărârea celei mai înalte instanţe garantând că 6,4 milioane de persoane vor continua să primească ajutoare federale pentru asigurări de sănătate, relatează...
SUA: Reforma sănătăţii ar conduce la o scădere a numărului de asiguraţi cu 14 milioane în 2018, faţă de prezent (raport) Proiectul republican de reformă a sistemului american de sănătate ar conduce la o scădere a numărului de asiguraţi cu 14 milioane în 2018, faţă de legea actuală, conform unui raport publicat luni de Biroul pentru Buget al Congresului (CBO), transmite AFP.
SUA: După ani întregi de dispută, reforma sistemului de sănătate face primii paşi După ani de aprigă dispută, reforma sistemului de sănătate a lui Barack Obama, destinată să ofere, începând cu ianuarie 2014, asigurări de sănătate subvenţionate pentru milioane de americani, s-a concretizat marţi odată cu deschiderea înregistrărilor online, relatează AFP.