Cele mai citite
 


Vasile Cepoi - ministrul Sănătăţii (biografie)
miercuri, 9 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Dr. Vasile Cepoi a fost învestit luni ministru al Sănătăţii în Cabinetul Ponta.
Vasile Cepoi s-a născut la 27 octombrie 1954.
Este absolvent al Facultăţii de Medicină din Iaşi. Din 1999 este medic primar de medicină internă, iar în 2002 devine specialist în geriatrie şi gerontologie.
A fost primar al comunei Deleni şi preşedinte al Organizaţiei comunale a FSN (în perioada 27 decembrie 1989 - mai 1990. Este membru fondator al Asociaţiei Mutualiste România Franţa, organizaţie apolitică, neguvernamentală, care propune un sistem complementar de asigurări de sănătate. Din aprilie 2001, a deţinut funcţia de preşedinte al Casei de Asigurări Sociale de Sănătate Iaşi.
Dr. Vasile Cepoi a fost numit, în urma unui concurs, director al Casei de Asigurări de Sănătate Iaşi, în 2001.
La 9 iulie 2003, a devenit secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. A fost destituit în februarie 2004.
În 2005 a fost numit director general executiv al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, unde a funcţionat până în 2008. Ulterior, a profesat ca medic la la Spitalul "C. I. Parhon" din Iaşi.
În 2009 a devenit şeful Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.
La 12 ianuarie 2012, dr.Vasile Cepoi, şef al Direcţiei de Sănătate Iaşi, a fost numit secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii în plin scandal public legat de proiectul noii Legi a Sănătăţii. Este cunoscut ca un specialist în managementul sanitar. AGERPRES/(Documentare)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vasile Cepoi - propus de premierul desemnat pentru portofoliul Sănătăţii (biografie) Dr. Vasile Cepoi a fost propus, marţi seară, de premierul desemnat Victor Ponta pentru funcţia de ministru al Sănătăţii.
UPDATE Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a demisionat din funcţie Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, i-a solicitat luni premierului Victor Ponta eliberarea din funcţie.
Iaşi: Ministrul Sănătăţii a prezentat noua Lege a Sănătăţii Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi s-a aflat, vineri, la Iaşi, pentru a prezenta noua Lege a Sănătăţii, care vizează modul de reorganizare a sistemului de asigurări de sănătate, organizarea şi funcţionarea spitalelor, precum şi creşterea controlului calităţii serviciilor şi creşterea rolului Ministerului...
Vasile Cepoi susţine că DNA nu va începe urmărirea penală în cazul său Fostul ministru al Sănătăţii Vasile Cepoi susţine că Departamentul pentru Lupta Antifraudă, care a efectuat o anchetă în cazul său, "nu a găsit nereguli".
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Astărăstoae: Cepoi se va bucura de susţinerea tuturor celor din sistemul sanitar şi din mediul universitar Medicii se vor bucura că în sfârşit un profesionist conduce sistemul sănătăţii, a declarat, marţi seară, pentru AGERPRES, prof. univ. dr. Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România, după anunţul premierului desemnat Victor Ponta care l-a propus pe Cepoi pentru funcţia de ministru...