Cele mai citite
 


Acad. prof. dr. Ioanel Sinescu: Congresul Naţional de Urologie abordează întreaga patologie în domeniu
joi, 10 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Congresul Naţional de Urologie, care se desfăşoară în perioada 9 -12 mai la Romexpo, este o complexă manifestare ştiinţifică, ce a început cu prima manifestare internaţională a unei asociaţii înfiinţate în urmă cu doi ani, Academia Internaţională a Tinerilor Urologi, a declarat academician prof. dr. Ioanel Sinescu, preşedintele Asociaţiei Române de Urologie, cu prilejul deschiderii reuniunii.
Academia reuneşte tineri urologi, rezidenţi sau până în patruzeci de ani care au nevoie să îşi desăvârşească pregătirea în aşa fel încât să ajungă lideri de opinie în urologia internaţională, a subliniat prof. dr. Sinescu.
"Este un demers pretenţios, dar justificat, pentru că se întâlnesc tineri urologi dublaţi de urologi cu experienţă, din Europa şi din afara Europei, află unii de la alţii care sunt cele mai importante probleme din domeniu, ce au de făcut până a ajunge la cele mai înalte standarde ale urologiei, astfel încât acestea să fie uniformizate", a spus medicul.
Topica manifestării ştiinţifice abordează întreaga patologie urologică, cu accent pe afecţiunile oncologice, cele nouă tipuri de cancere din sfera aparatului uro-genital, indicaţii, metode de tratament mai noi, rezultate, prognosticuri, a detaliat prof. dr. Sinescu.
Un accent deosebit se pune pe cancerele renale, de vezică urinară, de prostată şi de uretră, fiind formele cele mai agresive de cancer, dar, din păcate, multe persoane venind în forme avansate de boală, a evidenţiat prof. dr. Sinescu.
Referindu-se la factorii care pot duce la aceste afecţiuni, medicul a menţionat că pentru unele forme ca tumorile uroteriale un factor este fumatul iar pentru altele, cum este cazul cancerului de prostată, este un dezechilibru hormonal care nu s-a confirmat încă.
Pentru cancerul de prostată, populaţia masculină face determinarea antigenului specific prostatic, anual, peste 45 de ani, pentru că valori crescute ale acestui marker pot presupune modificări în prostată.
În ceea ce priveşte reţeaua de urologie, este în principiu bine acoperită cu urologi, dar aceştia sunt repartizaţi neuniform, a punctat prof. dr. Sinescu.
Acesta a făcut referire şi afecţiunea manifestată în zona endemică din sud-vestul ţării, Mehedinţi, explicată prin apă, descrisă iniţial de un nefrolog din Serbia ca nefrita balcanică.
Incidenţa este mai mare în aceste zone care înseamnă nu numai România, ci şi Bulgaria şi Serbia şi pentru care se fac cercetări pentru a stabili cauzele de producere. AGERPRES/(A - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prof.univ.dr. Ioan Coman: Medicii valoroşi rămân în ţară dacă au şanse de afirmare profesională (interviu) Profesorul universitar dr. Ioan Coman, directorul Clinicii de Urologie a Spitalului Municipal din Cluj-Napoca, susţine că tinerii medici valoroşi vor rămâne în ţară dacă universităţile şi şefii de clinici le vor oferi şanse reale de afirmare profesională. Într-un interviu acordat AGERPRES, prestigiosul...
Prof. univ. dr. Ioan Coman: Este impresionantă evoluţia pacienţilor operaţi robotic - interviu Şeful secţiei de Urologie a Spitalului Clinic Municipal, prof. univ. dr. Ioan Coman, a acordat Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES un interviu în care expune etapele parcurse de unitatea sanitară în vederea asigurării unor servicii medicale de talie europeană, precum şi avantajele intervenţiilor chirurgicale...
Asociaţia Română de Urologie: 78% dintre bărbaţii care suferă de adenom de prostată nu se tratează Peste 900.000 de bărbaţi din România, din cei 3 milioane peste 50 ani, manifestă simptome sugestive pentru hiperplazie benignă de prostată, potrivit Asociaţiei Române de Urologie (ARU).
Premieră medicală naţională în urologie, realizată la Fundeni, prezentată la congresul de specialitate O intervenţie chirurgicală realizată în premieră naţională de o echipă mixtă româno-austriacă la Centrul de Chirurgie Urologică şi Transplant Renal Fundeni a fost prezentată la cea de-a 29-a ediţie a Congresului Naţional de Urologie ROMURO.
Cancerele de sân, de plămâni, de prostată şi colo-rectal, cele mai des întâlnite afecţiuni oncologice în România Afecţiunile oncologice cel mai frecvent întâlnite în România sunt cancerul de sân, de plămâni, de prostată şi colo-rectal, iar cele mai rare sunt cancerul de vezică biliară, tiroidian şi testicular, arată studiul Onco Monitor dat publicităţii miercuri de GfK România.
Câinii pot contribui la depistarea cancerului de prostată Flerul câinilor, folosiţi pe scară largă la depistarea explozivilor sau a drogurilor, ar putea veni în sprijinul cercetărilor în cu totul alt domeniu: cancerul de prostată. Este vorba despre un simplu test de urină pentru descoperirea timpurie a celor mai agresive cancere, datorită marii sensibilităţi...