Cele mai citite
 


Satu Mare: Spitalul judeţean, fără încălzire
joi, 15 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul judeţean din Satu Mare este fără încălzire, bolnavii fiind obligaţi să-şi aducă îmbrăcăminte de acasă în condiţiile în care temperatura de afară este aproape de zero grade.
Vasile Fernea, directorul administrativ al Spitalului Judeţean, care cuprinde locaţiile I şi II, a declarat că s-a pus chiar problema închiderii Spitalului II deoarece vechiul sistem de încălzire nu mai funcţionează. S-a demarat licitaţia pentru schimbarea centralei termice, însă procedura nu a fost încă finalizată.

'Deşi ştim de mai bine de două săptămâni cine este câştigătorul, trebuie să mai aşteptăm încă cinci zile ca să începem lucrările. În opinia mea Legea achiziţiilor publice este o frână, trebuie respectate toate termenele. Nu ştim ce ne facem dacă o să primim contestaţie', a spus Vasile Fernea.

La Spitalul Judeţean I situaţia nu este atât de gravă, aici fiind montată o centrală nouă anul trecut dar din cauza reţelelor vechi este nevoie de alte reparaţii.

'Aici se lucrează, în aproximativ 2-3 zile o să avem încălzire. De 40 de ani nu s-a făcut nicio reparaţie. Avem telefoane ca-n filme, cu manivelă. Ne luptăm cu problemele, sunt lucruri grele, mai ales când e vorba şi despre mentalitatea care s-a aciuat aici', a spus Fernea.

Fără încălzire vor sta, până la finalul lunii, şi bolnavii internaţi la Secţia de Psihiatrie, care funcţionează într-o veche clădire care a fost retrocedată. Până în 31 octombrie trebuie finalizate lucrările la noile spaţii.

În noaptea de marţi spre miercuri în municipiul Satu Mare s-au înregistrat 3 grade Celsius.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Satu Mare: Reparaţii capitale la secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Secţia de oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare a intrat în reparaţii capitale şi va fi dotată cu un computer tomograf, în urma unei investiţii a Ministerului Sănătăţii şi Consiliului Judeţean (CJ).
Satu Mare: Computerul tomograf de la SJU, în reparaţii după folosirea "exagerată" Computerul tomograf (CT) de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare este oprit pentru a treia oară, el fiind nefuncţional timp de 30 de zile în ultimul an, din cauza folosirii intense. Directorul medical al SJU, Paula Mare, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că anul trecut au fost efectuate...
Timiş: Pacienţii din Spitalul Judeţean obligaţi să suporte căldura, în zeci de saloane nefiind climatizare Pacienţii internaţi în Spitalul Judeţean Timişoara sunt obligaţi să îndure şi căldura foarte ridicată din această perioadă, în unitatea medicală fiind zeci de saloane care nu au montate sisteme de climatizare.
Satu Mare: Alte 20 de persoane intoxicate la restaurantul care ar fi trebuit să fie închis temporar Peste 20 de persoane au ajuns la Spitalul Judeţean Satu Mare în noaptea de vineri spre sâmbătă cu toxiinfecţie alimentară după ce au participat la un botez la acelaşi restaurant la care în seara precedentă au fost intoxicaţi peste 50 de copii la banchetul de absolvire a clasei a VIII-a.
Satu Mare: Taxă pentru pacienţii care doresc internarea în salon VIP la Spitalul Judeţean Consiliul Judeţean (CJ) Satu Mare a votat în şedinţa de marţi introducerea unei taxe de 50 de lei pentru pacienţii care doresc să fie internaţi în salon VIP la Spitalul Judeţean Satu Mare.
Satu Mare: Clădirea Spitalului Vechi va intra în reparaţii capitale Spitalul Vechi din municipiul Satu Mare, clădire monument istoric de categoria B construită la începutul secolului XX, va intra în reparaţii capitale, proiectul fiind estimat la 15 milioane de lei.