Cele mai citite
 


Botoşani: SMURD s-a extins şi în oraşele Săveni şi Ştefăneşti
joi, 10 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani a inaugurat, miercuri, două noi substaţii SMURD, în judeţul Botoşani.
Noile substaţii vor funcţiona în oraşele Săveni şi Ştefăneşti, urmând să deservească aproximativ 75.000 de locuitori din 21 de unităţi administrativ-teritoriale.
'Aceste echipaje sunt foarte importante pentru scăderea timpului de intervenţie la caz. Având în vedere desfiinţarea unor unităţi medicale în această parte a judeţului, activitatea medicală trebuia compensată cu ceva şi momentan nu există altă soluţie pentru a asigura confortul minim pentru pacienţi', a declarat, pentru AGERPRES, şeful ISU, colonelul Radu Anton.
Maşinile au fost achiziţionate în baza unui program finanţat de Ministerul Sănătăţii, iar echipamentele prin Fundaţia SMURD.
Substaţiile sunt dotate cu câte o autospecială care va fi încadrată 24 din 24 de ore cu echipaje formate din paramedici-pompieri.
Fiecare ambulanţă achiziţionată costă circa 85.000 de euro. AGERPRES/(A - Cristian Lupaşcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Şcoala de vară în situaţii de urgenţă şi-a deschis porţile Şcoala de vară "Prezent şi viitor în siguranţă", organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, în parteneriat cu Instituţia Prefectului, Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi filiala judeţeană a Crucii Roşii şi-a deschis, vineri, porţile.
Botoşani: ISU are în dotare patru noi ambulanţe de tip SMURD Patru ambulanţe de tip B2, care vor fi utilizate de Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD), au fost predate, joi, echipajelor SMURD din judeţul Botoşani.
Ambulanţă de terapie intensivă, operaţionalizată la Botoşani O ambulanţă de terapie intensivă de tip C din dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Botoşani a devenit operaţională începând de marţi. Autospeciala SMURD a intrat în exploatare în cadrul unei ceremonii la care a participat şi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed...
Ialomiţa: SMURD la Slobozia şi Ţăndărei Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Barbu Catargiu' Ialomiţa a inaugurat, miercuri, Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) la Gărzile de Intervenţie Slobozia şi Ţăndărei.
Şeful ISU Botoşani: Întreaga structură pentru situaţii de urgenţă este în doliu Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, colonelul Cristian Amarandei, şi-a manifestat, joi, regretul faţă de decesul celor patru membri ai elicopterului SMURD Iaşi care s-a prăbuşit în Republica Moldova.
Mureş: Caravana SMURD 'Fii pregătit!' a pornit pentru pregătirea populaţiei în caz de dezastre Caravana SMURD 'Fii pregătit!' adăspotită de primul Centrul Mobil de Pregătire a Populaţiei şi a Personalului de Intervenţie din România, aflat în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Horea' al judeţului Mureş, a pornit de la Târgu Mureş pentru pregătirea populaţiei să acţioneze în caz...