Cele mai citite
 


Harghita: Examinări medicale gratuite pentru locuitorii de la sate, oferite de Asociaţia Caritas
joi, 10 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Câteva mii de locuitori din satele harghitene vor beneficia, în acest an, de examinări medicale gratuite în cadrul unui program derulat de Asociaţia Caritas şi finanţat de Consiliul Judeţean şi autorităţile locale.
Şeful Serviciului Socio-Medical al Caritas, Peter Gyorgy, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că ideea aparţine Consiliului Judeţean Harghita care a derulat un program asemănător şi împreună cu medici voluntari din Ungaria.
Potrivit sursei citate, specialiştii Caritas vor merge în localităţile rurale din judeţ atunci când au loc manifestări la care se adună un număr mare de oameni şi, pe bază de solicitare, vor efectua teste rapide de stabilire a glicemiei, trigliceridelor sau colesterolului, dar şi teste pentru depistarea hepatitei B şi C. De asemenea, se vor efectua şi electrocardiograme ale căror rezultate pot fi interpretate, printr-un sistem de telemedicină, de specialişti de la Spitalul Elias din Bucureşti. Dacă testele arată că anumite persoane au probleme de sănătate, ele vor primi consiliere şi vor fi îndrumate către medicii specialişti.
Peter Gyorgy a precizat că specialiştii Caritas au mers deja în localităţile Sâncrăieni şi Ciumani, aproximativ 165 de persoane beneficiind de teste gratuite. De asemenea, pe listă se mai află alte 20 de localităţi care vor fi incluse în program până la sfârşitul anului.
Interesul pentru acest program de evaluare a stării de sănătate a populaţiei judeţului este foarte mare întrucât accesul locuitorilor de la sate la serviciile medicale este mai dificil, iar unele dintre testele efectuate de specialiştii Caritas sunt destul de scumpe. AGERPRES/(AS - Gina Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Consultaţii gratuite şi telefoane cu butoane de panică, oferite celor aflaţi îm dificultate de Asociaţia Caritas Sute de persoane din mai multe judeţe ale ţării beneficiază de investigaţii gratuite iar bătrânii singuri primesc telefoane cu buton de panică, prin intermediul mai multor proiecte derulate de Asociaţia de Întrajutorare Caritas.
Harghita: Mii de persoane au beneficiat de analize gratuite, în cadrul unui program al Consiliului Judeţean Mii de harghiteni beneficiază anual de consultaţii medicale gratuite printr-un program derulat de Consiliul Judeţean Harghita (CJ), care are ca scop prevenirea marginalizării sociale.
Harghita: Program privind accesul la servicii medicale pentru locuitorii din zonele izolate Miercurea Ciuc, 11 mar /Agerpres/ - Câteva mii de harghiteni din localităţi aflate în zone izolate vor beneficia, în 2011, de consultaţii medicale gratuite, în cadrul unui program aprobat, vineri, de consilierii judeţeni.
Harghita: În premieră, Caritas oferă posibilitatea efectuării electrocardiogramei la domiciliul bolnavilor Miercurea Ciuc, 22 feb/Agerpres/- Organizaţia Caritas oferă, în premieră în România, posibilitatea efectuării electrocardiogramei acasă la persoanele bolnave, rezultatele fiind interpretate de medici specialişti de la Bucureşti.
Harghita: Medici voluntari din Ungaria consultă gratuit copiii aflaţi în dificultate O echipă de medici specialişti voluntari din Ungaria, de la Serviciului Internaţional de Salvare a Copiilor, se află în Harghita, în această săptămână, pentru a oferi consultaţii gratuite copiilor aflaţi în dificultate, acţiunea devenind, în ultimii ani, tradiţională.
Examinări gratuite pentru depistarea cancerului de sân pentru femeile din mediul rural Începând din luna octombrie, peste 1.000 de femei din mediul rural vor beneficia de examinări medicale gratuite în vederea depistării cancerului de sân. Campania este derulată, pentru al doilea an consecutiv, de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC).