Cele mai citite
 


Iaşi: Burse de 18.000 de euro pentru cercetarea efectelor consumului moderat de bere asupra organismului uman
joi, 10 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Studenţii, masteranzii, doctoranzii din România au posibilitatea de a obţine una din cele două burse oferite de Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie pentru o cercetare ce vizează efectele consumului moderat de bere asupra organismului uman.
Medicul sportiv Alin Popescu, secretar general al Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie a declarat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că persoanele interesate pot depune proiectele până la sfârşitul lunii mai, valoarea celor două burse fiind 36.000 euro.
Conform acestuia, anual vor fi acordate două astfel de burse din partea Centrului de Studii despre Bere.
'Înfiinţarea Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie este o iniţiativă care vine pe de o parte în întâmpinarea nevoii de informare a comunităţii medicale şi publicului larg din România, iar pe de altă parte în întâmpinarea nevoii de resurse de finanţare în domeniul cercetării de la noi din ţară, prin acordarea de burse. Astfel, îi aşteptăm cu interes pe toţi cei care îndeplinesc condiţiile de eligibilitate să ne trimită proiecte de cercetare originale şi cât mai intersante pe tema efectelor consumului moderat de bere în raport cu organismul uman, care să confirme o dată în plus talentul pe care românii îl au să susţină domeniul cercetării de la noi din ţară', a declarat Alin Popescu.
Conform acestuia, bursele se adresează studenţilor aflaţi în an terminal la orice specializare de natură ştiinţifică sau masteranzilor, doctoranzilor sau post-doctoranzilor, condiţia fiind ca aceştia să aparţină unor centre de învăţământ superior sau centre de cercetare din România, indiferent de vârstă.
Studenţii la medicină pot aplica începând cu anul 4. Fiecare aplicant trebuie să beneficieze de un coordonator de proiect care să aparţină unei instituţii de învăţământ superior sau centru de cercetare din România şi care să fie cel puţin asistent universitar sau cercetător ştiinţific. AGERPRES/(A, Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: În premieră naţională, studenţii de la UMF pot accesa credite de finanţare a studiilor cu plata la angajare Studenţii Universităţii de Medicină 'Gr. T. Popa' din Iaşi vor putea accesa linii de creditare cu rambursare după terminarea studiilor.
Cluj: Proiect cu finanţare europeană pentru ridicarea calităţii programelor de studii medicale şi farmaceutice Cinci universităţi cu profil medical şi farmaceutic din România au elaborat şapte programe de studii, care vor contribui la creşterea calităţii ofertei educaţionale din domeniul sănătăţii, în cadrul proiectului intitulat "Standarde de calitate şi indicatori de performanţă specifici pentru învăţământul...
Demonstraţii practice pe un simulator 3D, pentru studenţii de la Stomatologie Studenţii de la Facultăţile de Medicină Dentară vor putea să dobândească experienţă profesională încă din anul III de studiu prin intermediul unui sistem de simulare asistată pe calculator 3D, a declarat prof.univ.dr. Norina Forna, decanul Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină...
Iaşi: Proiect privind înfiinţarea unui Centru de Boli Cardiovasculare;capacitatea de cazare să crească de la 130 la 400 de paturi Reprezentanţii Institutului de Boli Cardiovasculare din Iaşi doresc să îşi extindă activitatea, prin înfiinţarea unui Centru de Boli Cardiovasculare, astfel încât capacitatea de cazare să crească de la 130 la 400 de paturi, 40 dintre acestea fiind destinate copiilor cu astfel de afecţiuni.
Studenţii de la ANOSR au discutat cu ministrul Costoiu de reducerea de 50% la transportul în comun şi creşterea burselor sociale Respectarea dreptului studenţilor la reducerea de 50% la transportul în comun în toate centrele universitare din ţară şi creşterea burselor sociale au fost principalele temele discutate de reprezentanţii Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) cu ministrul delegat pentru Învăţământ...
Reabilitarea dentară, o problemă care nu trebuie rezolvată numai în urgenţă Pacientul care se adresează medicului stomatolog trebuie să vină nu numai în urgenţă, ci pentru o rezolvare globală a problemei, a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, prof.univ.dr. Norina Forna, decanul Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr...