Cele mai citite
 


Jeffrey Franks: Am convenit cu Guvernul ca a doua majorare de salarii să aibă loc anul viitor
joi, 10 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şeful misiunii Fondului Monetar Internaţional pentru România, Jeffrey Franks, a declarat miercuri că, în discuţiile cu Guvernul României, s-a convenit ca a doua majorare de salarii să aibă loc în anul 2013.
'Am convenit cu autorităţile o uşoară relaxare a ţintei de deficit, pe care a modificat-o de la 1,9% la 2,2% din PIB pentru acest an. Noua ţintă va disponibiliza o sumă care să permită Guvernului atingerea obiectivelor sale. Suma convenită nu va putea recupera dintr-o dată salariile şi CAS pentru pensii. De aceea, am convenit ca următoarea mărire de salarii să fie acordată în anul următor', a spus Jeffrey Franks.
Acesta a precizat că misiunea FMI a recomandat menţinerea unei conduite prudente fiscale, subliniind că au fost respectate ţintele de deficit din primul trimestru, însă pentru prima dată arierate au depăşit nivelurile planificate.
Ministrul Finanţelor, Florin Georgescu, anunţa marţi că salariile bugetarilor vor fi reîntregite în decembrie 2012 la valoarea de dinainte de tăierile din 2010, iar pensionarilor li se vor restitui începând cu 1 iunie sumele oprite eronat drept contribuţii la asigurările de sănătate (CASS), în tranşe egale cu ceea ce guvernele anterioare au încasat, conform deciziei noului Executiv, prin scrisoarea de intenţie către FMI, pentru care ministrul Finanţelor a fost mandatat.
Potrivit premierului Victor Ponta, Guvernul său va adopta săptămâna viitoare o ordonanţă de urgenţă pentru aplicarea acestor măsuri.
"În baza acestei scrisori de intenţie, Guvernul pe care îl conduc va proceda, săptămâna viitoare, prin ordonanţă de urgenţă şi în urma elaborării formei juridice necesare în situaţia specială în care ne aflăm, deci va proceda începând cu 1 iunie la acordarea unei creşteri de 8% pentru personalul bugetar, urmând ca restul sumelor necesare pentru a se reveni la salariile din 2010 să fie acordate în luna decembrie, iar tot de la 1 iunie, în tranşe lunare egale cu ceea ce guvernele trecute au încasat în mod greşit, vom începe restituirea de la 1 iunie a sumelor către pensionarii cu pensii de peste 740 de lei, cărora li s-a încasat în mod greşit o contribuţie la asigurările de sănătate pentru întreaga sumă, şi nu doar diferenţa de la 740 de lei", a precizat Victor Ponta.AGERPRES (A - George Andrei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
INTERVIU Ponta: Am învăţat destule din trecut, ca să nu pierdem a treia oară prezidenţialele Premierul Victor Ponta vorbeşte, într-un interviu acordat luni AGERPRES, despre impactul reducerii CAS şi poziţia clasei politice faţă de această măsură, despre creşterile de pensii şi salarii din 2015, dar şi despre desemnarea comisarului european din partea României.
Cotojman (FSHR): A apărut un nou proiect de OUG privind salarizarea personalului bugetar - îl respingem categoric Federaţia Sindicală Hipocrat din România (FSHR) respinge noul proiect de ordonanţă de urgenţă privind salarizarea personalului bugetar, iar de săptămâna viitoare vor fi reluate protestele, a declarat marţi preşedintele FSHR, Ion Cotojman, după audierile de la Comisia pentru sănătate din Camera Deputaţilor...
Producătorii de tutun cer Guvernului să transpună Directiva tutunului prin OUG şi perioadă de tranziţie de şase luni România riscă intrarea pe deficit bugetar excesiv dacă nu acordă producătorilor de tutun o perioadă de tranziţie de şase luni de la publicarea Legii de transpunere a Directivei tutunului şi a normelor de aplicare a acesteia, având în vedere că o lună de neplată a taxelor în domeniu reprezintă un minus...
Vlad Voiculescu anunţă o ordonanţă de urgenţă pentru profesionalizarea managementului de spital Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat joi, în cadrul unei dezbateri, că o ordonanţă de urgenţă privitoare la profesionalizarea managementului de spital va fi dată cel mai probabil săptămâna viitoare.
Preşedintele CAS Tulcea: Spitalul Judeţean de Urgenţă ar putea avea un buget mai mare anul acesta Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea va primi în acest an un buget mai mare decât cel de anul trecut din partea Casei de Asigurări de Sănătate (CAS), dacă nu va fi diminuat numărul de paturi din unitate, unul din indicatorii pe baza căruia se vor aloca sumele în acest an unităţilor spitaliceşti...
Ministrul Sănătăţii: Am înlăturat barierele pentru profesioniştii din domeniul medical care vor să profeseze în România Guvernul a adoptat miercuri o ordonanţă de urgenţă prin care au fost înlăturate bariere pentru profesioniştii din domeniul medical care vor să profeseze în România, a anunţat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, miercuri, într-un briefing, la Palatul Victoria.