Cele mai citite
 


Sălaj: Hepatită în două unităţi de învăţământ
joi, 15 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie
 

Un număr de 13 copii de la şcoala şi grădiniţa din localitatea Gârcei au fost internaţi la Secţia de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Sălaj, în urma îmbolnăvirii cu hepatită acută virală de tip A.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sălaj a luat, totodată, măsura vaccinării tuturor celor 50 de copii din cele două unităţi de învăţământ.
'La elevii şi preşcolarii din localitatea Gârcei avem deja confirmate 13 cazuri de hepatită virală de tip A. Pentru că încă nu a fost afectată o treime din colectivitate, nu s-a declarat focar de infecţie, însă suntem foarte aproape de acest prag. Din aceste considerente, s-a decis vaccinarea tuturor copiilor de la şcoala şi grădiniţa din localitate şi s-a efectuat triajul epidemiologic pentru depistarea unor noi cazuri de îmbolnăvire', a declarat, miercuri, Mihai Cheşeli, purtător de cuvânt al DSP Sălaj.
Ca măsură suplimentară, medicul de familie din comună le-a precizat copiilor măsurile de igienă ce se impun în asemenea situaţie, elevii urmând cursurile în mod normal.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hepatita infecţioasă Hepatita este inflamaţia ficatului şi prezintă două forme : acută şi cronică. Cea mai frecventă cauză a hepatitei acute este virusul hepatitei A, iar în cazul celei cronice virusul hepatitei B şi C.
Vaslui: Focar de hepatita virală A, în două şcoli din comuna Bogdăneşti Autorităţile sanitare din judeţul Vaslui au confirmat existenţa unui focar de hepatită virală A în două şcoli din comuna Bogdăneşti, unde 15 copii au fost diagnosticaţi cu această afecţiune.
Suceava: Creştere îngrijorătoare a cazurilor de hepatită virală A Numărul cazurilor de boli infecţioase înregistrate pe raza judeţului Suceava în ultimii trei ani a scăzut semnificativ, cu excepţia celor de hepatită virală de tip A, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Adrian Popescu.
Alba: Mai multe cazuri de hepatită virală de tip A, la Sebeş, unde anul trecut a fost un focar Cinci copii din Sebeş, din care doi de grădiniţă, au fost diagnosticaţi cu hepatită virală de tip A, cazurile fiind înregistrate în aceeaşi zonă a municipiului în care în toamna anului trecut a fost un adevărat focar, cu 60 de îmbolnăviri.
Hepatita virală la început de mileniu trei - interviu cu prof.dr. Mircea Angelescu Prof. dr. Mircea Angelescu, de la Institutul de Boli Infecţioase 'Matei Balş', membru al Academiei de Ştiinţe Medicale, spune că în viitorul?apropiat descoperirea vaccinului contra hepatitei C va diminua spectaculos morbiditatea şi mortalitatea prin hepatita cronică şi prin ciroză. Într-un interviu acordat...
Alba: Noi cazuri de hepatită virală de tip A, în focarul de la Sebeş Autorităţile din Alba estimează că şi în următoarele luni, până în decembrie, în municipiul Sebeş, unde există un focar de hepatită virală de tip A, vor mai fi înregistrate noi cazuri, în prezent fiind spitalizate 14 persoane, majoritatea copii.