Cele mai citite
 


MAE îşi exprimă regretul faţă de decesul sublocotenentului Ion-Lucian Leuştean
joi, 10 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanţe familiei sublocotenentului Ion-Lucian Leuştean, rănit grav în teatrul de operaţii din Afganistan în septembrie 2011 şi care a decedat miercuri la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central.
''MAE a primit cu regret şi tristeţe vestea decesului sublocotenentului Ion-Lucian Leuştean, rănit grav în teatrul de operaţii Afganistan, în septembrie 2011. Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanţe familiei îndoliate şi îşi exprimă profunda compasiune pentru această grea pierdere'', se precizează într-un comunicat al MAE transmis AGERPRES.
Plutonierul Ion-Lucian Leuştean, rănit grav anul trecut în Afganistan, a decedat miercuri la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central din Bucureşti.
Potrivit MApN, subofiţerul de 25 de ani se afla internat, în stare de comă, la secţia terapie intensivă şi, în pofida eforturilor de lungă durată ale medicilor, viaţa sa nu a mai putut fi salvată.
El era necăsătorit şi era în serviciul militar din anul 2009.
Ion-Lucian Leuştean, care era încadrat în Batalionul 2 Manevră, a fost rănit grav la data de 7 septembrie 2011, în deflagraţia unui dispozitiv exploziv improvizat, în timp ce executa cercetarea terestră a unui obiectiv în provincia Zabul.
Militarului i s-a acordat pe loc primul ajutor, după care a fost transportat de urgenţă cu un elicopter de evacuare medicală la spitalul militar din Baza Lagman pentru intervenţii chirurgicale.
În data de 8 septembrie, militarul român a fost dus în Germania, la Spitalul militar american din Landstuhl, pentru tratament de specialitate şi, ulterior, la 30 octombrie, a fost transferat în România, la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central, în stare vegetativă, fiind diagnosticat cu multiple traumatisme interne şi cranio-cerebrale.
Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, l-a avansat la gradul de sublocotenent post-mortem pe plutonierul Ion-Lucian Leuştean, care şi-a sacrificat viaţa sub culorile Drapelului naţional, săvârşind acte de devotament excepţional în timpul executării misiunii în teatrul de operaţii din Afganistan.
De asemenea, ministrul Apărării Naţionale va înainta preşedintelui României propunerea de decorare a sublocotenentului post-mortem Ion-Lucian Leuştean cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război. AGERPRES/(AS - Georgiana Tănăsescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UPDATE Un militar român, rănit grav anul trecut în Afganistan, a murit miercuri Plutonierul Ion-Lucian Leuştean, rănit grav anul trecut în Afganistan, a decedat miercuri, la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central (SUUMC) din Bucureşti, a anunţat Biroul de presă al MApN.
Militari români morţi în Afganistan - cronologie Un militar român şi-a pierdut viaţa şi alţi cinci au fost răniţi în Afganistan duminică, 30 martie, în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat. Militarii executau o misiune de patrulare în comun cu forţele de securitate afgane, pe autostrada A1 (Kabul-Kandahar), la aproximativ 10 kilometri...
MApN: Toate unităţile militare l-au comemorat pe sublocotenentul Leuştean Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, regretă moartea sublocotenentului Ion-Lucian Leuştean şi spune că decesul acestuia îl determină să respecte angajamentul pe care şi l-a asumat, acela de a securiza, prin toate pârghiile posibile, misiunile încredinţate militarilor români în teatrele de...
Premieră în chirurgia toracică din România, realizată la Spitalul Militar Central Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Carol Davila" anunţă realizarea pe 31 martie în Secţia Chirurgie Toracică, în premieră pentru sistemul medical din România, a unei intervenţii chirurgicale de rezecţie a unui segment tumoral mare folosind un nou dispozitiv medical care asigură reducerea...
Spitalul Universitar: Nouă pacienţi în stare critică Nouă pacienţi sunt în stare critică la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, alţi nouă în stare satisfăcătoare, a declarat, marţi, directorul medical al instituţiei medicale, Dragoş Daviţoiu.
Spitalul Militar: Şase răniţi în incendiul din club Colectiv - în stare critică Şase răniţi în incendiul din clubul Colectiv, internaţi la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central 'Dr. Carol Davila', sunt în stare critică, a declarat marţi comandantul instituţiei, Florentina Ioniţă Radu.