Cele mai citite
 


MApN: Toate unităţile militare l-au comemorat pe sublocotenentul Leuştean
joi, 10 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, regretă moartea sublocotenentului Ion-Lucian Leuştean şi spune că decesul acestuia îl determină să respecte angajamentul pe care şi l-a asumat, acela de a securiza, prin toate pârghiile posibile, misiunile încredinţate militarilor români în teatrele de operaţii.
"Am aflat cu profundă durere despre trecerea în nefiinţă a camaradului nostru, sublocotenentul post-mortem Ion-Lucian Leuştean. Vestea aceasta tristă, primită chiar în debutul mandatului de ministru al Apărării Naţionale, mă face să fiu şi mai determinat în angajamentul pe care mi l-am asumat, acela de a securiza, prin toate pârghiile posibile, misiunile încredinţate militarilor români în teatrele de operaţii", a declarat Corneliu Dobriţoiu, potrivit unui comunicat al MApN transmis AGERPRES.
Potrivit MApN, toate unităţile militare l-au comemorat miercuri pe sublocotenentul post-mortem Ion-Lucian Leuştean, iar întreaga conducere a ministerului este alături de familia îndoliată.
''Ştiu că nu există cuvinte care să le poată alunga durerea şi tristeţea care le încearcă acum pe mama şi sora eroului nostru, precum şi pe toţi cei care l-au cunoscut, iubit şi apreciat'', susţine ministrul.
În opinia acestuia, ''Ion-Lucian Leuştean era un tânăr militar curajos, profesionist, pe care colegii şi comandanţii şi-l amintesc ca pe un om bun, cald şi pe care se puteau baza oricând la greu''.
''Aşa a fost şi în dimineaţa zilei de 7 septembrie 2011, când a executat cu deosebit curaj o misiune de cercetare a unui obiectiv terestru. Ion-Lucian cunoştea foarte bine zona în care acţiona şi executase cu succes multe misiuni de patrulare şi cercetare împreună cu camarazii săi. Din nefericire, destinul a făcut ca, în urma deflagraţiei unui perfid dispozitiv exploziv improvizat, camaradul nostru să fie grav rănit. Pentru Ion-Lucian armele au tăcut în acea zi de toamnă, însă el a început, odată ce pe câmpul de bătălie s-a aşternut liniştea, o luptă şi mai teribilă: cea pentru propria viaţă. A fost o luptă lungă, grea, plină de suferinţă, pe care a purtat-o curajos şi pe care, din păcate, cu toate eforturile medicilor americani şi români, n-a mai avut puterea să o câştige. Ne rugăm pentru odihna sufletului camaradului nostru, eroul sublocotenent post-mortem Ion-Lucian Leuştean. Dumnezeu să îl aibă în paza Sa'', se arată în mesajul ministrului Apărării Naţionale.
Plutonierul Ion-Lucian Leuştean, rănit grav anul trecut în Afganistan, a decedat miercuri la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central din Bucureşti.
Potrivit MApN, subofiţerul de 25 de ani se afla internat, în stare de comă, la secţia terapie intensivă şi, în pofida eforturilor de lungă durată ale medicilor, viaţa sa nu a mai putut fi salvată.
El era necăsătorit şi era în serviciul militar din anul 2009.
Ion-Lucian Leuştean, care era încadrat în Batalionul 2 Manevră, a fost rănit grav la data de 7 septembrie 2011, în deflagraţia unui dispozitiv exploziv improvizat, în timp ce executa cercetarea terestră a unui obiectiv în provincia Zabul.
Militarului i s-a acordat pe loc primul ajutor, după care a fost transportat de urgenţă cu un elicopter de evacuare medicală la spitalul militar din Baza Lagman pentru intervenţii chirurgicale.
În data de 8 septembrie, militarul român a fost dus în Germania, la Spitalul militar american din Landstuhl, pentru tratament de specialitate şi, ulterior, la 30 octombrie, a fost transferat în România, la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central, în stare vegetativă, fiind diagnosticat cu multiple traumatisme interne şi cranio-cerebrale. AGERPRES/(AS- Andreea Dăscălescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UPDATE Un militar român, rănit grav anul trecut în Afganistan, a murit miercuri Plutonierul Ion-Lucian Leuştean, rănit grav anul trecut în Afganistan, a decedat miercuri, la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central (SUUMC) din Bucureşti, a anunţat Biroul de presă al MApN.
MAE îşi exprimă regretul faţă de decesul sublocotenentului Ion-Lucian Leuştean Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanţe familiei sublocotenentului Ion-Lucian Leuştean, rănit grav în teatrul de operaţii din Afganistan în septembrie 2011 şi care a decedat miercuri la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central.
Militari români morţi în Afganistan - cronologie Un militar român şi-a pierdut viaţa şi alţi cinci au fost răniţi în Afganistan duminică, 30 martie, în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat. Militarii executau o misiune de patrulare în comun cu forţele de securitate afgane, pe autostrada A1 (Kabul-Kandahar), la aproximativ 10 kilometri...
Constanţa: O minoră a murit şi sora ei este în comă după ce împreună cu trei fraţi au mâncat fructe de zârnă Cinci copii din satul Dunăreni au ajuns la spital cu intoxicaţie gravă, în urmă cu două săptămâni, iar unul dintre ei a murit pe 6 decembrie, după ce au ingerat fructele unei plante medicinale din flora spontană denumită popular zârnă sau turbarea-câinelui (Solanum nigrum) şi care seamănă, la culoare...
Premieră în chirurgia toracică din România, realizată la Spitalul Militar Central Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Carol Davila" anunţă realizarea pe 31 martie în Secţia Chirurgie Toracică, în premieră pentru sistemul medical din România, a unei intervenţii chirurgicale de rezecţie a unui segment tumoral mare folosind un nou dispozitiv medical care asigură reducerea...
Spitalul Militar: Starea celor opt răniţi aflaţi la terapie intensivă este un pic ameliorată Starea celor opt răniţi în incendiul de la Colectiv, aflaţi în Secţia de terapie intensivă a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila", este staţionară, "un pic ameliorată", a declarat marţi seară comandantul instituţiei, Florentina Ioniţă Radu.