Cele mai citite
 


Portalul MedAlert.ro, serviciul gratuit de sesizare a abuzurilor din sistemul medical românesc, lansat joi
joi, 10 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Portalul MedAlert.ro - serviciul gratuit de sesizare a abuzurilor din sistemul medical românesc - va fi lansat, joi, la sediul Romanian-American Foundation din Bucureşti.
MedAlert este o platformă online prin care pacienţi şi medici pot sesiza abuzuri, cazuri de corupţie şi malpraxis din sistemul medical românesc.
Echipa MedAlert va prelua sesizările şi va urmări reacţia şi eficienţa răspunsului autorităţilor responsabile, asigurând expunerea în media a cazurilor de corupţie şi de lipsă de transparenţă a celor responsabili.
MedAlert se adresează şi jurnaliştilor români care doresc ca articolele lor să se transforme în interpelări adresate autorităţilor.
În plus, MedAlert doreşte să devină o sursă de documentare cu potenţiale subiecte de reportaj sau informaţii din sistemul medical.
Echipa MedAlert este formată din jurnalişti care lucrează pro-bono: Laurenţiu Diaconu-Colintineanu (RFI România), Vlad Mixich (HotNews.ro), Sanda Nicola (Digi 24).
Portalul este unul dintre proiectele online care a câştigat competiţia Restart România în 2011. Proiectul este sprijinit de Ambasada Statelor Unite şi de Ambasada Marii Britanii la Bucureşti.
Cea mai mare problemă pe care românii o atribuie sistemului sanitar românesc este corupţia.
Iniţiatorii portalului apreciază, într-un comunicat transmis AGERPRES, că, deşi românii plătesc în medie 600 euro anual pentru asigurări medicale, sistemul este în continuare subfinanţat, iar de la pacienţi se aşteaptă şpagă înaintea recunoştinţei.
Potrivit acestora, ''medicii din România sunt forţaţi să devină complici tăcuţi la corupţia din sistem, fiind trataţi cu salarii de mizerie şi victime ale birocraţiei şi unei legislaţii neclare''.
La lansarea portalului vor participa dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, Mark Gitenstein, ambasadorul SUA în România, Esther Blythe, vice-ambasador al Marii Britanii în România. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comunicat de presă - Alianţa Pacienţilor Cronici din România În urma demersurilor judiciare desfăşurate cu sprijinul APCR, până în prezent, peste 120 de pacienţi cu cancer (melanom malign, adenocarcinom de prostată, neoplasm mamar, neoplasm pulmonar, adenocarcinom gastric, neoplasm ovarian, sarcom de ţesuturi moi), şi alte boli cronice (scleroză multiplă, artrită...
Comunicat de presă - Steliana Miron (PNL) Ipocrizia va îngropa România ? Un medic chirurg a fost reţinut pentru că nu a fost mulţumit de şpagă primită de trei sute de lei şi a solicitat o mie de lei. Medicul este prezentat de televiziuni, purtat de poliţişti... nu mai contează valoarea profesională a acestuia. Este doar un infractor ! Nu a venit...
Ambasadorul SUA: Încurajez Ministerul Sănătăţii să ofere gratuit în continuare femeilor metode de detectare precoce a cancerului Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm, încurajează Ministerul Sănătăţii să ofere gratuit în continuare femeilor metode de detectare precoce a cancerului.
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.
Ponta: Proiectul legii sănătăţii rămâne în dezbatere publică în iulie şi august, în septembrie în Parlament Proiectul legii sănătăţii va rămâne în dezbatere publică în lunile iulie şi august, urmând ca în septembrie să fie transmis în Parlament, a anunţat vineri primul-ministru Victor Ponta, după întâlnirea cu ministrul Vasile Cepoi, subsecretarul de stat Raed Arafat şi preşedintele Casei Naţionale a Asigurări...
Sistemul medical chinez contribuie la proliferarea clinicilor-pirat Una din dramele cu care se confruntă marea majoritate a celor 260 de milioane de chinezi din zonele rurale, care au emigrat în alte provincii şi oraşe ale ţării şi care nu au reşedinţă legală, este sistemul medical. Când se îmbolnăvesc, sunt nevoiţi să meargă la clinici ilegale, care au un personal cu...