Cele mai citite
 


Premierul Ponta: Din cauza fostului şef al CNAS putem ajunge în situaţia de a rămâne fără medicamente
joi, 10 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile pot fi puse în situaţia de a rămâne fără medicamente în sectorul sanitar, pentru că fostul preşedinte al Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS), Lucian Duţă, a emis facturile referitoare la încasarea taxei claw-back, a susţinut marţi premierul Victor Ponta.
Ponta a semnat decizia de eliberare a lui Duţă din funcţia de la CNAS după ce acesta demisionase, premierul urmând să ceară organelor competente să cerceteze cazul referitor la fostul şef al Casei.
"Am aflat cu indignare că, înainte de a pleca, domnul Duţă a creat o nouă problemă Guvernului României emiţând facturile referitoare la încasarea taxei de claw-back, ceea ce ne poate pune în situaţia, de mâine, de a rămâne fără medicamente", a spus Ponta.
El a declarat că ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a reuşit să stabilizeze situaţia privind medicamentele.
"Ministrul în funcţie, domnul Cepoi, a reuşit pentru moment să dialogheze şi să stabilizeze situaţia, dar această atitudine, din punctul meu de vedere, este o atitudine neelegantă, este o atitudine chiar ilegală şi voi cere Ministerului Sănătăţii şi organelor în drept să cerceteze toate activităţile desfăşurate de domnul Duţă în funcţia pe care a ocupat-o până în acest moment", a afirmat Victor Ponta.
De asemenea, premierul a semnat decizia de eliberare a Cristinei Trăilă din funcţia de preşedinte al Autorităţii naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP).
El a precizat că urmează să numească "în scurt timp un nou şef care să coordoneze o instituţie atât de importantă pentru corecta desfăşurare a achiziţiilor publice, atât în ceea ce priveşte fondurile europene, cât şi cele bugetare". AGERPRES/(A - Claudiu Zamfir)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vasile Cepoi: Vom discuta problema reţetei electronice cu CNAS Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, va avea marţi întâlniri cu reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate prilej cu care se va aborda problema introducerii reţetei electronice.
Vasile Cepoi a cerut reprezentanţilor CNAS o informare privind reţeta electronică Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Vasile Cepoi, a cerut marţi reprezentanţilor CNAS să prezinte în regim de urgenţă o informare cu privire la introducerea în sistem a reţetei electronice.
Vasile Cepoi: Este în strategia Ministerului Sănătăţii de a face cele opt spitale de urgenţă Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că ministerul are o strategie de construire a opt spitale regionale de urgenţă şi că studiază două posibilităţi de finanţare, fonduri europene şi accesarea unor fonduri de investiţii internaţionale...
Cristian Buşoi, nominalizat la conducerea CNAS:Voi solicita un audit, după care voi stabili priorităţile (interviu) Europarlamentarul liberal Cristian Buşoi, nominalizat de premierul Victor Ponta în funcţia de preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), va solicita un audit intern, după care, împreună cu şeful Executivului şi cu ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, va stabili priorităţile mandatului...
Vasile Cepoi: Reorganizarea sistemului de asigurări de sănătate este soluţia pentru creşterea eficienţei lui (interviu) Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Vasile Cepoi, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că desfiinţarea sistemului de asigurări nu este o soluţie, ci reorganizarea acestuia, care ar putea creşte eficienţa lui.
Vasile Cepoi - ministrul Sănătăţii (biografie) Dr. Vasile Cepoi a fost învestit luni ministru al Sănătăţii în Cabinetul Ponta.