Cele mai citite
 


Robert Negoiţă: Prioritatea mandatului meu - anveloparea blocurilor din sectorul 3
joi, 10 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Candidatul la funcţia de primar al sectorului 3 din partea USL, Robert Negoiţă, a declarat miercuri că prioritatea sa o reprezintă anveloparea blocurilor, proces pe care ar dori să-l finalizeze în următorii patru ani, dacă va câştiga primăria.
Potrivit acestuia, sectorul 3 este ultimul în ceea ce priveşte procesul de anvelopare a blocurilor.
"Odată cu anveloparea blocurilor factura se reduce la jumătate, schimbă aspectul oraşului şi protejează structura de rezistenţă a blocurilor", a susţinut Negoiţă.
Totodată, acesta a inaugurat miercuri un cabinet medical în cartierul 23 August din sectorul 3, unde vor fi oferite consultaţii medicale gratuite atât la medicul de familie, cât şi la medicul oftalmolog.
Cabinetul va avea program pentru medicina de familie de luni până vineri între orele 14,00 şi 19,00 şi la început medicul oftalmolog va oferi consultaţii o dată pe săptămână, sâmbătă sau duminică, iar dacă solicitările vor fi numeroase, va fi prezent în fiecare zi.
"Este nevoie de un spital în sectorul 3. Sectorul 3 este cel mai mare oraş după Bucureşti din România. Mai mare decât Constanţa, Cluj, Iaşi. Sectorul 3 nu are un spital generalist, nu are un spital de urgenţă sau o secţie de maternitate", a spus Robert Negoiţă.
Social-democratul a criticat faptul că singurul spital generalist din sector, Spitalul Caritas, a fost închis de fosta guvernare.
Robert Negoiţă a susţinut că pentru realizarea unui astfel de spital este nevoie şi de ajutorul Guvernului, dat fiind faptul că bugetul sectorului 3 este destul de încărcat, întrucât există priorităţi precum anveloparea blocurilor.
Prezent la inaugurarea cabinetului, liberalul Eugen Nicolăescu, fost ministru al Sănătăţii, a menţionat că la sfârşitul anului 2008 exista un studiu de fezabilitate pentru un spital de urgenţă în sectorul 3.
"Cred că viitorul guvern, din decembrie 2012, va avea toate şansele să facă acest spital. Conform studiului de fezabilitate, termenul de execuţie este de trei ani", a precizat Nicolăescu.
El a criticat lipsa accesului cetăţeanului la servicii medicale imediate şi a afirmat că sunt necesare cabinete medicale în imediata apropiere a cetăţenilor, proiect care ar putea fi rezolvat în aproximativ doi ani. AGERPRES/(A - Roberto Stan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Proiect transfrontalier în domeniul situaţiilor de urgenţă, finalizat Reprezentanţi ai autorităţilor din România şi Republica Moldova s-au aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la închiderea oficială a unui proiect transfrontalier în domeniul situaţiilor de urgenţă.
STRÃIN, IUBESC ROMÂNIA/ Raed Arafat: România este ţara unde sunt acasă A conceput şi introdus în România un sistem inovator de intervenţii în situaţii de urgenţă, dat astăzi ca exemplu în alte ţări şi utilizat ca studiu de caz de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Toate acestea pornind la drum cu o maşină cumpărată la mâna a doua echipată cu girofaruri, pentru...
Dîncu: În septembrie putem da drumul primului lot din proiectul spitalelor de urgenţă Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat vineri, într-o conferinţă de presă la Cluj, că în luna septembrie ar urma să fie pornit primul lot din proiectul spitalelor regionale de urgenţă.
Cluj: Proiect de reducere a poluării cu radon, lansat în premieră naţională la Universitatea 'Babeş-Bolyai' Un proiect care are ca scop dezvoltarea unor sisteme de reducere a expunerii populaţiei la radon, gaz radioactiv considerat a avea un rol important în producerea cancerului bronho-pulmonar, dar şi a leucemiei, a fost lansat vineri la Universitatea 'Babeş-Bolyai' (UBB).
Exerciţiile 'SEISM 2016' au continuat şi marţi noapte; simulări de explozii la Bucureşti şi Iaşi Exerciţiile 'SEISM 2016' au continuat în cursul nopţii de marţi spre miercuri cu simularea unor explozii la Bucureşti şi Iaşi, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, secretarul de stat în MAI Raed Arafat.
Iaşi: Spitalul Regional de Urgenţă, din nou în atenţia autorităţilor şi politicienilor Contractul de proiectare al viitorului Spital Regional de Urgenţe din Iaşi va fi încheiat în luna octombrie şi tot atunci se va şti unde va fi amplasată această unitate medicală care va fi construită cu fonduri provenite de la Banca Mondială şi din bugetul local, a declarat joi pentru AGERPRES primarul...