Cele mai citite
 


Test de sânge inspirat de Harry Potter
joi, 10 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cercetători australieni au pus la punct o hârtie specială pe care apare grupa sanguină a persoanei testate, informează Le Figaro.
După ce a văzut ecranizarea cărţilor 'Harry Potter' şi camera secretelor, unde o carte se scria singură sub ochii tânărului ucenic vrăjitor, profesorul Wei Shen de la Universitatea Monash din Melbourne (Australia) a avut ideea să realizeze un test care să dea direct rezultatul verificării grupei sanguine. Este suficientă o picătură de sânge pe o hârtie bio-activă specială şi apar literele A, B sau 0 pentru grupa sanguină , urmate de + sau - pentru RH.

'În film, Harry Potter scrie o întrebare direct pe carte şi răspunsul apare imediat într-un caiet magic', spune Wei Shen. 'Am reuşit să realizăm şi noi afişarea acestui tip de răspuns într-un test sanguin', adaugă cercetătorul.

Principiul testului este simplu şi reia ideea unui test clasic, punând în contact o probă de sânge cu anticorpi deosebiţi, puşi pe hârtie în forma literelor A,B şi a semnelor + şi -.

Meritul acestei hârtii revelatoare este prezentarea rezultatelor într-un mod foarte clar, evitându-se astfel erorile de interpretare de către persoane neinstruite sau în situaţii de urgenţă, accident, câmp de luptă sau în care sunt indispensabile transfuziile. Testele pe hârtie sunt utilizate pe scară largă în ţările în curs de dezvoltare, datorită costurilor scăzute.

Testul a fost brevetat de Universitatea Monash, după publicarea în revista ştiinţifică Angewandte Chemie.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
În viitor infarctul ar putea fi prevăzut cu ajutorul unui test de sânge Cercetători americani au descoperit că unele celule se deformează înaintea unui atac de inimă şi speră să comercializeze un test de sânge care să anunţe iminenţa unui infarct într-un an sau doi, relatează sante.lefigaro.fr.
Un nou test de sânge poate depista tuberculoza în doar câteva ore (studiu) O echipă de cercetători americani a anunţat luni că a dezvoltat un test de sânge prin care se poate diagnostica şi cuantifica rapid severitatea cazurilor de tuberculoză activă, acesta fiind un pas esenţial în lupta contra acestei boli care reprezintă o importantă ameninţare la nivel mondial, informează...
Cercetători americani promovează un test de sânge care poate stabili mai devreme sexul copilului Printr-un test de sânge, femeile însărcinate ar putea afla sexul copilului mai devreme decât prin alte metode folosite în prezent în SUA, potrivit Reuters, citând un studiu realizat de doctori americani.
Cercetătorii lucrează la dezvoltarea unui test de sânge 'universal' care ar putea depista cancerul Cercetători din Marea Britanie lucrează la dezvoltarea unui test de sânge "universal" pentru a detecta cancerul. Denumit Lymphocyte Genome Sensitivity, testul a fost aplicat până acum pe pacienţi cu melanom, cancer pulmonar şi cancer de colon, identificând acurateţe stările maligne şi precanceroase,...
SUA: Test de sânge prin care s-ar putea descoperi autismul la copii de la un an Cercetători americani au anunţat că au dezvoltat un test de sânge pentru diagnosticarea autismului la copii de la vârsta de un an. În Franţa există aproape 30.000 copii afectaţi de o formă sau alta de autism, menţionează maxisciences.com.
Test de sânge pentru detectarea tendinţelor suicidare O echipă de cercetători australieni pune la punct un test de sânge cu ajutorul căruia se va determina concentraţia unui neurotransmiţător legat de tendinţele de sinucidere. Medicii ar avea rezultatul testului în 24-48 de ore, scrie 20minutes.ch.