Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Numărul virozelor, în creştere cu o treime faţă de anul trecut
joi, 15 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri
 

Numărul bistriţenilor care s-au îmbolnăvit de viroze respiratorii, la începutul lunii octombrie, a crescut cu o treime faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungându-se la peste 2.400 de cazuri.

Potrivit datelor furnizate AGERPRES de către Autoritatea de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, în perioada 5-11 octombrie medicii de familie au raportat 2.434 de cazuri de viroze respiratorii, cu 617 cazuri mai mult faţă de aceeaşi perioadă din 2008.
Pe de altă parte, 33 de pacienţi diagnosticaţi cu viroză respiratorie au fost internaţi în spital.
Cele mai frecvente cazuri au fost înregistrate la copiii între 5 şi 15 ani (805 îmbolnăviri, cu 4 internări) şi la copiii între 1 şi 4 ani (663 cazuri, cu 14 internări).
În acelaşi interval de timp, 104 bistriţeni au fost diagnosticaţi cu pneumonie, 20 dintre ei ajungând pe patul de spital. Cele mai multe cazuri de pneumonie s-au înregistrat la persoane cu vârsta cuprinsă între 34 şi 69 ani (38 îmbolnăviri).
Faţă de începutul lunii octombrie a anului 2008, numărul pneumoniilor a scăzut cu 43 de cazuri, în schimb numărul internărilor este la acelaşi nivel.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Numărul virozelor respiratorii a crescut, într-o săptămână, de aproape 2,5 ori Aproximativ 2.200 de bistriţeni au fost diagnosticaţi cu viroze respiratorii în intervalul 5-11 ianuarie, 76 dintre aceştia ajungând să fie internaţi în spital. Numărul îmbolnăvirilor a fost de circa 2,5 ori mai mare decât cel din săptămâna precedentă, potrivit datelor publicate miercuri pe site-ul Direcţiei...
Bistriţa-Năsăud: Numărul virozelor respiratorii, dublat într-o singură săptămână Peste 1.700 de bistriţeni s-au prezentat la medic în ultima săptămână cu diverse forme de viroze respiratorii, numărul acestora dublându-se faţă de prima săptămână a lunii ianuarie, potrivit datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud.
Bistriţa-Năsăud: Aproape 30 de bebeluşi internţi în spital cu pneumonie şi viroze în numai o săptămână Un număr de 27 de bebeluşi din Bistriţa-Năsăud, cu vârsta de până la un an, au ajuns în spital săptămâna trecută, 19 dintre aceştia fiind diagnosticaţi cu pneumonie, iar alţi opt cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, potrivit datelor publicate miercuri pe site-ul Direcţiei de Sănătate...
Raceala gripa sau viroza - cum facem diferenta? Nas infundat, usturime in gat si febra – simptome cu care toti ne-am confruntat la un moment dat, insa fara sa stim daca este vorba de o simpla raceala, gripa sau o viroza de sezon. Care este diferenta intre aceste boli si mai ales cum le putem trata? Desi la prima vedere pot avea manifestari...
Bistriţa-Năsăud: Numărul virozelor a crescut cu 15% într-o săptămână Numărul virozelor raportate în ultima săptămână de medicii de familie bistriţeni a crescut cu 15% faţă de săptămâna precedentă, printre bolnavi numărându-se şi un copil cu simptome de gripă sezonieră, potrivit datelor publicate pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud.
Bistriţa-Năsăud: Aproape 2.500 de bistriţeni cu viroze respiratorii, într-o săptămână; un pacient diagnosticat cu gripă sezonieră Aproximativ 2.500 de bistriţeni au ajuns săptămâna trecută la medic cu diverse forme de viroze respiratorii, potrivit datelor publicate miercuri pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, unul dintre aceştia fiind spitalizat cu gripă sezonieră. Numărul pacienţilor a crescut, faţă...