Cele mai citite
 


Unul din şase cancere din lume sunt cauzate de infecţii
joi, 10 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Unul din şase cancere, în total două milioane pe an în întreaga lume, sunt cauzate de infecţii care sunt tratabile sau evitabile, potrivit unui studiu publicat miercuri de revista medicală britanică 'The Lancet Infectious Diseases', informează EFE.
O echipă de cercetători de la Centrul internaţional de cercetări asupra cancerului (CIRC) din Lyon, Franţa, a analizat incidenţa a 27 de tipuri de cancer în 184 de ţări şi a descoperit că există patru infecţii principale care provoacă apariţia acestor tumori.

Potrivit rezultatelor studiului, dintre cele 7,5 milioane de decese cauzate de cancer în 2008, circa 1,5 milioane au fost provocate de infecţii ce pot fi prevenite sau tratate.

Virusurile hepatitei B şi C, virusul papilomului uman şi bacteria Helicobacter pylori s-au aflat la originea a 1,9 milioane de cazuri de cancer de col uterin, cancer intestinal şi cancer hepatic.

Cercetătorul Martyn Plummer, care a condus studiul, a subliniat importanţa pe care o va avea în viitor prevenirea acestor virusuri în evitarea cancerului.

Infecţiile cauzate de unele virusuri, bacterii şi paraziţi se numără printre cele mai importante cauze de cancer şi pot fi prevenite, a explicat Plummer. În acest sens, a amintit că există deja vaccinuri pentru virusul hepatitei B şi virusul papilomului uman şi că bacteria Helicobacter pylori poate fi eliminată cu antibiotice.

Majoritatea cazurilor de cancer de origine infecţioasă se înregistrează în ţări mai slab dezvoltate, precum cele din sud-estul Asiei, unde s-au consemnat 22,9% din cazuri, faţă de 7,4% în Marea Britanie. Aproape o treime dintre pacienţii supuşi acestui studiu aveau mai puţin de 50 de ani.

La femei, cancerul de col uterin a reprezentat jumătate din totalul cancerelor de origine infecţioasă, în timp ce la bărbaţi, cancerele provocate de infecţii au afectat în special ficatul, stomacul şi colonul.AGERPRES/(Pepa Siţa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Oţetul salvează de cancer de col uterin mii de femei din cartierele sărace ale Indiei Aplicarea în masă a aşa-zisului 'test al oţetului', unul foarte simplu şi ieftin şi care permite diagnosticarea timpurie a cancerului de col uterin, poate reduce cu o treime incidenţa deceselor cauzate de această boală în rândul femeilor din cele mai sărace ţări ale lumii. Rezultatele unui amplu studiu...
Depistarea cancerului de col uterin s-ar putea face printr-un test de urină (studiu) Testele de urină pentru depistarea prezenţei papilomavirusului uman (HPV), care stă la baza celor mai multe tipuri de cancer de col uterin, ar putea fi o alternativă la testul Papanicolau convenţional, potrivit unui studiu publicat miercuri, de un colectiv de cercetători britanici pe pagina de internet...
Olsavszky (OMS): România este pe primul loc în Europa la decesele provocate de cancerul de col uterin România este pe primul loc în Europa la decesele provocate de cancerul de col uterin, conform statisticilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii prezentate miercuri de reprezentatul OMS în România, Victor Olsavszky.
Cancerul de col uterin, o realitate a zilelor noastre Ştiaţi că? Pe plan mondial la fiecare două minute o femeie decedează din cauza cancerului de col uterin Anual în toată lumea sunt diagnosticate aproximativ 500.000 cazuri noi în rândul femeilor cu vârsta cuprinsă între 15 şi 45 de ani şi aproximativ 270.000 de femei decedează datorită...
Gorj: Circa 840 de femei au fost înregistrate cu cancer de col uterin în 2016, număr în creştere Aproximativ 840 de femei din judeţul Gorj au fost diagnosticate cu cancer de col uterin şi luate în evidenţa medicilor de specialitate pe parcursul anului 2016, se menţionează într-un comunicat de presă transmis miercuri de purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică, Elena Piţian.
Coaliţia de Prevenire a Cancerului de Col Uterin în România susţine vaccinarea împotriva HPV România se situează pe primul loc din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte mortalitatea cauzată de cancerul de col uterin.