Cele mai citite
 


UPDATE Guvernul retrage banii acordaţi primăriilor de Cabinetul Ungureanu şi sistează perceperea ilegală de CASS pe pensii
joi, 10 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Guvernul a adoptat marţi o ordonanţă de urgenţă care prevede oprirea din conturile administraţiei locale a sumelor alocate de fostul Cabinet Ungureanu din Fondul de rezervă, precum şi sistarea perceperii ilegale a unor sume din contribuţia la asigurările de sănătate din pensii, a anunţat premierul Victor Ponta.
Ordonanţa de urgenţă face referire la o decizie a Guvernului Ungureanu din 3 aprilie, prin care se alocau 648,233 de milioane de lei administraţiei locale, pentru plata unor datorii şi a unor lucrări la proiecte aflate în derulare.
De asemenea, OUG pune în aplicare decizia Curţii Constituţionale, care a declarat că este ilegal ca statul, prin casele judeţene de pensii, să reţină anumite sume drept contribuţii la asigurările sociale de sănătate din pensiile de peste 740 de lei.
"Am pus în aplicare decizia Curţii Constituţionale şi am oprit încasarea acelei cote de asigurări de sănătate pentru cei care au pensiile peste 740 de lei, dincolo de limita prevăzută de lege, iar, în al doilea rând, am decis recuperarea din conturile autorităţilor locale a sumelor distribuite prin HG 255/2012 de către fostul Guvern", a declarat Victor Ponta.
Ministrul Finanţelor, Florin Georgescu, a explicat că de la autorităţile locale vor fi retrase sumele rămase necheltuite încă. AGERPRES/(A - Claudiu Zamfir)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Guvern: Noul plafon de scutire de contribuţie la asigurări de sănătate este de 872 de lei Guvernul a stabilit, în şedinţa de joi, printr-o ordonanţă de urgenţă, că noul plafon de scutire de contribuţie la asigurări de sănătate este de 872 de lei, ca urmare a majorării punctului de pensie.
OUG privind reglementarea unor măsuri în sistemul de asigurări sociale de sănătate, modificată de Guvern Guvernul a adoptat miercuri o ordonanţă de urgenţă care oferă posibilitatea de repartizare a personalului pentru CNAS şi casele de asigurări de sănătate pentru a constitui structuri de monitorizare, control şi antifraudă în sistemul de asocieri sociale de sănătate.
Dezbatere publică, luni, pe proiectul de OUG privind contractele cost-volum pentru achiziţionarea de medicamente Ministerul Sănătăţii (MS) va organiza luni, la sediul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, o dezbatere publică având ca temă proiectul de Ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea OUG nr. 77/2011 privind stabilirea unei contribuţii pentru finanţarea unor cheltuieli în domeniul sănătăţii...
Voiculescu: Plata suplimentară a gărzilor va fi reglementată, în perioada următoare, printr-o OUG Plata suplimentară a gărzilor va fi reglementată printr-o ordonanţă de urgenţă, în săptămânile următoare, dintr-un buget pus la dispoziţie de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, a declarat miercuri ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.
Guvernul retrage banii acordaţi primăriilor de Cabinetul Ungureanu şi sistează perceperea ilegală de CASS din pensii Guvernul a adoptat marţi o ordonanţă de urgenţă care prevede oprirea din conturile administraţiei locale a sumelor alocate de fostul Cabinet Ungureanu din Fondul de rezervă, precum şi sistarea perceperii ilegale a unor sume din contribuţia la asigurările de sănătate din pensii, a anunţat premierul Victor...
Cameră: Comisiile au amendat OUG 20/2016 majorând salariile unor categorii - vot final luni (sinteză) Camera Deputaţilor a adoptat tacit, în această săptămână, mai multe proiecte de lege, iar comisiile de specialitate au amendat Ordonanţa de Urgenţă 20/2016 privind salarizarea din sectorul bugetar, majorând, în medie, cu 15% salariile din sectorul sanitar şi din învăţământ.