Cele mai citite
 


Angina
joi, 10 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Au, ma doare!, Afectiunile inimii
 

 

 

 

Nu putine persoane au confundat angina cu infarctul miocardic .  Angina nu este chiar la fel de grava, dar pe-aproape. Ganditi-va la ea ca la un avertisment al inimii. 

Angina (denumirea completa este angina pectoris sau angor pectoris) apare cand inima primeste o cantitate insuficienta de sange sau de oxigen ceea ce se poate manifesta ca o greata sau o ameteala temporara ori ca o arsura sau o durere in piept. Angina nu constituie o boala in sine . Ea este un simptom al unor probleme de baza , de obicei al bolii arteriale coronariene .

„Cand angina are un caracter cronic, va confruntati cu un risc mult mai mare de a suferi un eveniment cardiac subit, cum ar fi un infarct ", spune David Capuzzi, specialist in prevenirea bolilor cardiovasculare . „Din nefericire, majoritatea persoanelor care sufera evenimente cardiace acute nu au trecut anterior printr-o angina care sa le avertizeze."

Orice factor care creste cererea de oxigen a inimii, cum ar fi exercitiul fizic sau stresul emotional , poate declansa crizele de angina . In mod normal, acestea dureaza mai putin de 5 minute si este putin probabil sa provoace o leziune permanenta inimii. Totusi, problemele care stau la baza crizei anginoase sunt acelea care ameninta viata.
 

Senzatia neplacuta provocata de angina poate fi calmata cu nitroglicerina, cu beta -blocante si cu alte medicamente care dilata arterele sau reduc cererea de oxigen a inimii. In plus, este esential sa recurgeti la unele modificari ale stilului de viata pentru a micsora probabilitatea aparitiei crizelor si a preveni inrautatirea situatiei. 

Sursa www.musetel.ro

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Angina pectorala tratata homeopat Angina pectorala este cea mai frecvent intalnita forma de debut a cardiopatiei ischemice. Ea se poate manifesta prin durere in zona anterioara toracelui (in drepul inimi) sau a sternului, dar si prin alt echivalent clinic: dispnee anxioasa (greutate in respiratie ),disconfort, tulburari de ritm...
Durerile de gambe O multime de probleme pot produce dureri de gambe, cum ar fi cele cu spatele, spasmele musculare , infectiile sau leziunile nervilor. Si suprasolicitarea sau ranile pot provoca dureri. in cele mai multe cazuri, durerile de gambe provin de la afectiuni ale arterelor sau ale venelor.
Ochi uscati. Idei pentru umezirea lor Ochii devin uscati atunci cand nu mai produc destule lacrimi care sa-i mentina umezi. Uscaciunea ochilor este o problema obisnuita. Jumatate dintre persoanele trecute de 40 de ani au de-a face cu uscaciunea ochilor intr -o forma sau alta, indiferent daca este o problema intermitenta sau una...
Angina pectorala Angina pectorala este principala cauza a durerilor toracice dupa varsta de 35-40 de ani. Angina pectorala este una din formele de manifestare a cardiopatiei ischemice dureroase alaturi de angina instabila si infarctul miocardic.
Picioarele pot prezenta simptomele unor boli grave Picioarele, parte a corpului căreia nu-i acordăm o atenţie deosebită cât timp totul pare să funcţioneze normal, pot da indicii importante despre starea generală de sănătate. Ascunse de cele mai multe ori în ciorapi şi pantofi, membrele inferioare prezintă uneori simptomele unor boli grave care se pot...
Impotenta este un simptom al bolilor de inima In urma unui studiu efectuat de cercetatorii de la Universitatea din New England, Massachusetts, s-a demonstrat ca impotenta masculina poate fi primul simptom al unor boli de inima sau al diabetului.