Cele mai citite
 


Angioplastia coronariana
joi, 10 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Video, Afectiunile inimii
 
Angioplastia coronariana, de asemenea numita angioplastie coronariana transluminala percutanata (PTCA) sau angioplastie cu balon (dilatatia se efectueaza prin intermediul unui balon), este o procedura de cardiologie interventionala folosita pentru tratamentul bolii cardiace ischemice (ingustarea arterelor coronare).
Prin aceasta procedura se restabileste fluxul de sange in arterele coronare ingustate sau blocate de placi aterosclerotice sau de cheaguri de sange.
Angioplastia coronariana presupune introducerea unui cateter printr-o artera periferica pana la nivelul inimii, dupa care se realizeaza procedura de repermeabilizare a vasului, adica se umfla balonasul din varful sondei in dreptul stenozei, iar apoi se introduce un stent expandabil care mentine deschisa artera. 

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dan Deleanu: Cardiologia intervenţională, o problemă complexă Bucureşti, 7 aprilie /Agerpres/ - Cardiologia intervenţională este o problemă destul de complexă, România aflându-se pe ultimul loc în Europa din punctul de vedere al utilizării monografiei şi angioplastiei cu stent, în urma Bulgariei, a declarat prof. dr. Dan Deleanu.
Buzău: Clinică de cardiologie intervenţională, inaugurată la Spitalul Judeţean de Urgenţă O clinică de cardiologie intervenţională dotată cu aparatură medicală de ultimă generaţie a fost deschisă, vineri, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău.
Centrele de cardiologie intervenţională - o necesitate În insuficienţa cardiacă există un risc de moarte subită prin aritmii cardiace tratamentul modern se face fie prin diferite proceduri de stimulare - peece maker - fie prin defibrilator implantat, tratament inclus în ghidurile europene a declarat dr.Dan Deleanu, preşdintele Societăţii Române de Cardiologie...
Arad: A fost inaugurată noua secţie de cardiologie intervenţională Noua secţie privată de cardiologie intervenţională din incinta Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a fost inaugurată, miercuri, aceasta fiind una dintre cele mai moderne din ţară, investiţia ridicându-se la peste un milion de euro.
Clinica de cardiologie a Spitalului "Bagdasar-Arseni" dispune de un laborator de cardiologie intervenţională Clinica de cardiologie a Spitalului Clinic de Urgenţă "Bagdasar-Arseni" dispune de curând de un laborator de cardiologie intervenţională, inaugurat oficial luni în prezenţa ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.
Braşov: Compartimentul de cardiologie intervenţională de la spitalul judeţean, funcţional Braşov, 8 dec /Agerpres/ - Compartimentul de cardiologie intervenţională din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov a început să funcţioneze, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, directorul spitalului dr. Marius Neculoiu.