Cele mai citite
 


Braşov: Medicamente doar pentru trei zile la spitalul judeţean
joi, 15 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, cea mai mare unitate spitalicească din judeţ, mai are medicamente şi materiale sanitare doar pentru trei zile, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, managerul spitalului, dr. Dan Grigorescu.
La conferinţa de presă au participat şi medicii şefi ai secţiilor din spital, alături de asistentele şefe şi preşedintele Colegiului Medicilor, care au declarat la unison că' fără sprijin financiar sănătatea din judeţul Braşov este în aer'.
Inexistenţa medicamentelor şi a materialelor sanitare grevează asupra actului medical şi pun în pericol bolnavul, a precizat medicul Alin Cucu, şeful Secţiei chirurgie.
'De serviciile medicale ale spitalului nu ne putem lipsi. Ne asumăm răspunderea actului medical atunci când avem cu ce, dar când nu avem, ce putem face. Tragem un semnal de alarmă pentru că nu dorim să ajungem în situaţia în care se va întâmpla ceva foarte grav cu bolnavii', a spus şeful Secţiei chirurgie.
Managerul spitalului, dr. Dan Grigorescu, a spus că de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate a primit doar fonduri pentru plata salariilor şi a utilităţilor până la sfârşitul anului.
'De trei luni nu am plătit furnizorii spitalului, iar aceştia nu doresc să ne mai dea medicamente şi materiale sanitare pe gratis. Vineri vom avea o întâlnire cu furnizorii şi cu prefectul Ion Gonţea să vedem ce se poate rezolva. Orice Casă Judeţeană pentru Asigurări de Sănătate are fonduri pe care le împarte la laboratoarele private şi la spitalele publice. Mi se pare anormal ca să finanţăm entităţi private în măsura în care spitalele nu au finanţare', a arătat managerul spitalului.
El a precizat că la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă se fac 4.000 de internări pe lună. De asemenea, la Unitatea de Primiri Urgenţe se prezintă în 24 de ore un număr de 300 de persoane din care aproximativ 130 necesită internare.
În replică, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Braşov, Wusinczky Elemer, a declarat pentru AGERPRES că spitalul are fonduri, dar managerul nu ştie să le gospodărească.
'Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă este monitoritzat de două zile de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.Managerul Dan Grigorescu poate să spună orice doreşte, dar nu are suport real. După monitorizare vă vom spune exact care este situaţia la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă', a spus Wusinczky.
Dintr-un necesar de 89 de milioane de lei până la sfârşitul anului, Casa Judeţeană pentru Asigurări de Sănătate a primit la sfârşitul săptămânii trecute, suma de 56 de milioane de lei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Fonduri pentru câte două-trei proteze de şold şi genunchi pe zi, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, cea mai mare unitate spitalicească din judeţ, va primi în acest an mai multe fonduri pentru programele naţionale de sănătate, a anunţat luni directorul spitalului, dr. Adrian Albotă, într-o conferinţă de presă la prefectura Braşov.
Unitatea de primiri urgenţe din oraşul Victoria nu se poate deschide în lipsa unui aviz al Consiliului Judeţean Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că deschiderea Unităţii de primiri urgenţe (UPU) în clădirea fostei policlinici din oraşul Victoria nu se va face până când Ministerul Sănătăţii nu va înştiinţa Consiliul Judeţean că va primi...
Cadrele medicale din ţară au protestat două ore pentru îmbunătăţirea condiţiilor din sistem (grupaj) Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS a decis, la jumătatea acestei luni, organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie, printre solicitările greviştilor fiind demisia ministrului Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu...
Braşov: Spitalul orăşenesc din Rupea, în imposibilitate de a funcţiona din cauza lipsei căldurii Spitalul orăşenesc Rupea a rămas în urmă cu 10 zile fără căldură după ce Distrigaz a oprit furnizarea gazului metan din cauza unei datorii acumulate de 215.948 de lei, concretizate în facturi neplătite din luna septembrie 2011, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, prefectul Mihai Mohaci.
Braşov:Trei mari spitale din Braşov au datorii la utilităţi de peste 7 milioane de lei Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă cel mai mare din judeţ, Spitalul de Obstretică şi Ginecologie şi Spitalul Clinic de Copii toate aflate în subordinea Consiliului Judeţean au datorii acumulate la utilităţi pe ultimele trei luni de peste 7 milioane de lei, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă...
Braşov: SCJU a fost inclus în subprogramul Ministerului Sănătăţii de reconstrucţie mamară după mastectomie Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov, a fost inclus, alături de alte spitale din nouă centre universitare, în subprogramul din cadrul Programului naţional de oncologie care priveşte reconstrucţia mamară după mastectomie, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, coordonatorul sub...