Cele mai citite
 


Cancerul de sân la bărbaţi, mult mai rar, dar cu riscuri mai mari de deces (studiu)
vineri, 11 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bărbaţii sunt mai puţin expuşi să facă cancer la sân decât femeile. Dar, când acest lucru se întâmplă, bărbaţii trăiesc mai puţin, în mare parte din cauza faptului că nu cred că au aşa ceva şi le ia mai mult timp să depisteze simptomele. În medie, o femeie bolnavă de cancer trăieşte cu doi ani mai mult decât un bărbat, scrie 7sur7.be.
Potrivit unor date americane, un bărbat dintr-o mie este afectat de cancer la sân, faţă de o femeie din opt. În schimb, de cancer la prostată suferă un bărbat din şase. Tumorile la sân sunt în general mai mari şi mai avansate la bărbaţi, sunt descoperite mai târziu şi mai întinse în restul corpului.

Mulţi bărbaţi nu-şi dau seama că pot suferi de această boală, dar şi medicii se înşeală adeseori asupra diagnosticului, neglijând simptome care constituie totuşi semnale de alarmă la femei. 'Bărbaţii trebuie să ştie că că nu sunt imuni la acest tip de cancer', spune un medic, citat de 7sur7.be.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cancerul de sân: Aceeaşi rată de supravieţuire la simpla extirpare a tumorii şi la dubla mastectomie (studiu) Femeile cu cancer la un sân care au optat pentru o dublă mastectomie (îndepărtarea chirugicală a ambilor sâni) au supravieţuit tot atât de mult cât cele care au fost supuse unei operaţii de extirpare a tumorii urmate de radioterapie, arată un studiu american publicat marţi în Journal of the American...
Cancer de prostată: fumatul măreşte riscul de recidivă şi deces Bărbaţii bolnavi de cancer de prostată şi care fumează în momentul diagnosticării, întâmpină un risc mult mai mare de recidivă a tumorii după un tratament şi de deces, conform unui studiu publicat marţi în revista Journal of the American Medical Association (JAMA), transmite AFP.
Cancerul de prostată măreşte riscul de formare a polipilor precanceroşi în colon (studiu) Bărbaţii atinşi de cancer de prostată întâmpină un risc crescut de formare a unor polipi precanceroşi în colon, conform unui studiu realizat de medici americani şi publicat marţi, transmite AFP.
Lipsa somnului creşte riscul dezvoltării cancerului de prostată (studiu) Tulburările de somn ar putea creşte riscul cancerului de prostată, arată un studiu realizat de cercetători islandezi şi menţionat de huffingtonpost.fr.
Criza din 2008 ar putea fi cauza a 500.000 de decese de cancer la nivel mondial (studiu) Creşterea şomajului şi reducerile bugetare din sectorul sănătăţii, ce au urmat crizei financiare din anul 2008, au contribuit la creşterea mortalităţii din cauza cancerului cu mai mult de o jumătate de milion de oameni în întreaga lume, potrivit unui studiu publicat în revista britanică 'The Lancet'...
Cancerul de prostată, favorizat de consumul prea mare de lapte Conform unui studiu realizat la Universitatea din Montreal, ar exista o legătură între consumul ridicat de lapte şi creşterea riscului apariţiei cancerului de prostată. Au fost testate 200 de produse lactate în cadrul unui studiu epidemiologic efectuat de doi profesori din Canada şi Italia. Concluziile...