Cele mai citite
 


Covasna: USL nu şi-a schimbat retorica naţionalistă după ce a intrat la guvernare, afirmă Kelemen Hunor
vineri, 11 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat joi, la Sfântu Gheorghe că USL nu şi-a schimbat retorica 'naţionalistă' şi 'antimaghiară' după intrarea la guvernare, deşi s-ar fi aşteptat să se întâmple acest lucru, pentru că atunci când sunt în Opoziţie partidele sunt mai 'radicale'.
''Eu m-am aşteptat ca imediat după preluarea guvernării de către această coaliţie, retorica foarte naţionalistă şi de foarte multe ori anti-maghiară a liderilor USL, în special a lui Crin Antonescu, nu vor fi urmate de decizii guvernamentale (...) Partidele au o retorică diferită atunci când sunt la guvernare şi când sunt în opoziţie. Dar noi am constatat că din acest punct de vedere deciziile Guvernului instalat acum câteva zile nu sunt deloc diferite faţă de retorica anterioară', a declarat Kelemen Hunor.
Acesta a mai spus că Guvernul a făcut o mare greşeală pentru că a retras recursul formulat la decizia instanţei, de suspendare a hotărârii privind înfiinţarea facultăţii cu predare în limba maghiară din cadrul Universităţii de Farmacie şi Medicină de la Târgu Mureş.
Declaraţia a fost făcută cu prilejul lansării candidaţilor UDMR Covasna pentru alegerile locale din acest an.
În prezenţa acestora, Kelemen Hunor a îndemnat autorităţile locale să nu restituie banii alocaţi din fondul de rezervă de către executivul anterior şi să atace în contencios administrativ Ordonanţa de Urgenţă al Guvernului Ponta referitoare la retragerea acestor sume.
Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, care candidează pentru un nou mandat, a declarat că instituţia pe care o conduce a primit aproape 4,5 milioane de lei, iar banii au fost cuprinşi deja în bugetul judeţului şi urmează să fie folosiţi pentru cofinanţarea unui proiect european ce vizează realizarea Sistemului integrat al deşeurilor.
Tamas a mai adăugat că 'nici prin cap nu-i trece' să dea banii înapoi şi că Guvernul nu are niciun temei legal pentru o astfel de cerere. AGERPRES (A- Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Antal Arpad (UDMR) - Ponta se joacă cu focul! Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, consideră că abrogarea HG privind înfiinţarea liniei cu predare în limba maghiară la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş va 'da apă la moară' radicalilor maghiari şi, implicit, va conduce la radicalizarea UDMR.
Marko Attila (UDMR): Guvernul trebuie să facă recurs sau să găsească o altă soluţie pentru UMF Deputatul UDMR de Covasna, Marko Attila, solicită conducerii Guvernului să facă recurs la sentinţa Curţii de Apel Târgu Mureş, care a anulat hotărârea de înfiinţare a Facultăţii de Medicină şi Farmacie în limba maghiară sau să găsească o altă soluţie pentru ca drepturile minorităţii maghiare să fie respectate...
Covasna: Alina Gorghiu - UDMR a transformat situaţia de la UMF într-o polemică etnică Deputatul PNL Alina Gorghiu afirmă că UDMR a transformat într-o 'polemică etnică' problema juridică apărută în cazul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş.
Covasna: Cinci medici interesaţi de locuinţele de serviciu construite în incinta Spitalului Judeţean Fundaţia Studium din Târgu Mureş, care a construit un complex rezidenţial în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, a primit cinci cereri din partea unor medici interesaţi să obţină locuinţe de serviciu.
IUBCvT şi UMF Târgu Mureş, proiect pentru un centru de cercetări şi diagnostic al tuturor patologiilor cardiovasculare Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) şi Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş colaborează la elaborarea unui proiect pentru accesarea de fonduri europene, care vizează construirea unui centru de cercetări şi de diagnostic al tuturor patologiilor...
Tamas Sandor (UDMR): Anularea drepturilor dobândite de comunitatea maghiară, o mare greşeală Preşedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, a declarat miercuri că abrogarea hotărârii de Guvern privind înfiinţarea liniei cu predare în limba maghiară la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş ar reprezenta o mare greşeală, deoarece comunitatea maghiară nu va putea rămâne impasibilă la...