Cele mai citite
 


Mariana Câmpeanu:Prima tranşă de majorare salarială, în iunie, cu plata în iulie, a doua în decembrie, cu plata în ianuarie 2013
vineri, 11 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prima majorare a salariilor bugetarilor, de opt la sută, va fi operată în luna iunie, iar plata se va face în iulie, iar cea de-a doua, de 7,4%, va avea loc în decembrie, cu plata în ianuarie, din bugetul pe 2013, a declarat, miercuri, la Realitatea TV, ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Mariana Câmpeanu.
'Prima tranşă, de opt la sută, va fi în iunie, iar banii vor intra în buzunare în iulie. A doua tranşă se va da în decembrie şi plata se va face în ianuarie. Este clar că se va face din bugetul pe 2013. Şi acum s-a întâmplat acelaşi lucru. Banii din decembrie 2010 s-au suportat din bugetul pe acest an. În decembrie salariile vor fi majorate cu circa 7,4%', a explicat Mariana Câmpeanu.
Aceasta a subliniat că reîntregirea salariilor este corectă dacă ne gândim la nivelul salariilor din octombrie 2010.
'Micşorarea de 25% s-a făcut după alte reduceri ce au vizat sporurile si altele. Scăderea a fost mult mai mare, de peste 40%. În acelaşi timp, s-a construit o lege a salarizării care trebuia, prin cele 15 trepte, să facă o anumită reglementare între salariile foarte mari şi cele foarte mici. Acest lucru se va face când legea va putea fi aplicată, pentru că, deşi a fost de două ori asumată de către Guvern, ea este aproape inaplicabilă', a precizat ministrul Muncii.
În ceea ce priveşte restituirea către pensionari a sumelor oprite eronat drept contribuţii la asigurările de sănătate (CASS), Mariana Câmpeanu a afirmat că pe luna mai pensiile vor fi primite fără aceste reţineri. Aceasta a menţionat, totodată, că, în cazul celor decedaţi, cărora li s-au oprit aceste contribuţii, urmaşii nu vor primi banii înapoi.
'Nu mai primeşte nimeni aceşti bani. Trebuie să spun acest lucru, deşi este în defavoarea mea ca şi imagine publică, pentru că aşa este sistemul de pensii în România şi în toate ţările ce aplică acest sistem de într-ajutorare între generaţii: pensia o primeşti sau toate drepturile atât timp cât eşti în viaţă', a spus ministrul Muncii.
Pe de altă parte, Mariana Câmpeanu a subliniat că, potrivit programului de guvernare al USL, CAS ar trebui redus cu 5% la angajator, iar salariul minim pe economie va creşte la 800 lei, sau mai mult, de anul viitor, în funcţie de creşterea economiei.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Giurgiu: Conducerea CAS Giurgiu are probleme cu plata salariilor personalului spitalului din Vadu Lat Conducerea Casei de Asigurări de Sănătate Giurgiu afirmă nu ştie cum va efectua plata salariilor personalului de la Spitalul de psihiatrie din Vadu Lat pentru că autorităţile judeţene şi conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu au întârziat cu peste o lună efectuarea formalităţilor de preluare...
Slate: România, ţară de vânzare la preţ redus Directoarea Fondului Monetar Internaţional Christine Lagarde se va afla în 15 şi 16 iulie în vizită în România, o ţară pe care FMI o forţează să se vândă, comentează luni Slate.fr.
INTERVIU Ponta: Am învăţat destule din trecut, ca să nu pierdem a treia oară prezidenţialele Premierul Victor Ponta vorbeşte, într-un interviu acordat luni AGERPRES, despre impactul reducerii CAS şi poziţia clasei politice faţă de această măsură, despre creşterile de pensii şi salarii din 2015, dar şi despre desemnarea comisarului european din partea României.
MS: În prezent, toate categoriile de pensionari - asigurate în sistemul de asigurări sociale de sănătate Toate categoriile de pensionari din România sunt, în prezent, asigurate în sistemul de asigurări sociale de sănătate, a precizat vineri Ministerul Sănătăţii într-un comunicat remis AGERPRES.
Gorj: CAS a distribuit ultima tranşă de bani pentru finanţarea serviciilor spitaliceşti Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a distribuit unităţilor spitaliceşti din judeţ ultima tranşă de bani din acest an pentru finanţarea tuturor serviciilor de profil, a declarat directorul instituţiei, Daniel Bondoc.
Ponta: Reîntregirea salariilor bugetarilor din decembrie şi returnarea CASS-ului eronat către pensionari în tranşe egale Salariile bugetarilor vor fi reîntregite în decembrie 2012 la valoarea de dinainte de tăierile din 2010 iar pensionarilor li se vor restitui începând cu 1 iunie sumele oprite eronat drept contribuţii la asigurările de sănătate (CASS), în tranşe egale cu ceea ce guvernele anterioare au încasat, a decis...