Cele mai citite
 


Iaşi: Încă şase studenţi suspectaţi că au virusul gripal AH1N1, la spital
joi, 15 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Gripa porcina
 

Numărul studenţilor de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, internaţi după ce au fost testaţi pentru infectarea cu virsul AH1N1, a ajuns la 18.

Reprezentanţii Universităţii ieşene susţin că toţi cei 18 locuiesc în Căminul de Schimburi Internaţionale Gaudeamus şi sunt studenţi sosiţi în România pe 2, 6 şi 9 octombrie din Portugalia, Italia şi Spania, prin intermediul unor schimburi internaţionale.
Primul caz a fost semnalat în cursul zilei de sâmbătă, când un student portughez s-a prezentat la spital cu simptome de răceală.
În urma confirmării prezenţei virsului AH1N1, o echipă din partea Direcţiei de Sănătate Publică a testat toate persoanele cazate în Căminul Gaudeamus.
Un număr de 12 persoane, dintre cele suspecte de gripă, au fost izolate de restul colegilor din cămin pe un singur palier, după ce au refuzat internarea în spital. Direcţia de Sănătate Publică a confirmat rezultatele pozitive pentru cei 12 studenţi care au fost internaţi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, alături de alţi şase colegi de cămin ce au prezentat simptome în cursul dimineţii de miercuri. Medicii aşteaptă rezultatele testelor celor şase.
În Căminul Gaudeamus se asigură asistenţa medicală în permanenţă, la camera 553, atât de către personalul din cadrul cabinetului medical din campus, cât şi de către cadre medicale ale DSP Iaşi.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Epidemia de Gripă A în direct pe Google Epidemia de Gripă A se află de acum sub supraveghere virtuală. Giganticul motor de căutare pe Internet, Google, îşi lansează azi (9 octombrie), în Franţa şi în alte 12 ţări europene, serviciul Flu Trends. Conectându-vă la adresa www.google.org/flutrends, puteţi observa acum cu ajutorul unei curbe şi...
Copiii sub 10 ani ar putea avea nevoie de două doze de vaccin împotriva gripei porcine Compania producătoare de vaccinuri Sanofi Pasteur a afirmat că rezultatele testelor asupra vaccinului său împotriva gripei porcine sugerează că copiii sub 10 ani ar putea avea nevoie de două doze pentru a fi protejaţi pe deplin, relatează miercuri Associated Press.
Turcia: Prima şcoală închisă din cauza noului virus gripal Ministerul turc al Sănătăţii a anunţat pentru prima dată miercuri închiderea temporară a unei şcoli după descoperirea unui caz de gripă A/H1N1, relatează AFP, citând agenţia turcă Anadolu.
OMS: 100 de ţări sărace vor primi donaţii de vaccinuri împotriva gripei H1N1 Aproape o sută de state în curs de dezvoltare vor primi doze de vaccin împotriva gripei H1N1, cu începere probabil din luna noiembrie, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii, transmite AFP.
O nouă terapie împotriva gripei O ultimă inovaţie care ajută în prevenirea declanşării gripelor de sezon şi a gripei A/H1N1, a fost lansată luni şi constă în aplicarea unei pelicule, cu un spray nazal, care acţionează creând o barieră antivirală la nivelul mucoasei nazale, ajutând la prevenirea pătrunderii agenţilor patogeni în organism...
Vaccinul împotriva gripei A ajunge în Spania Primele doze ale vaccinului împotriva gripei A au ajuns în Spania, anunţă miercuri postul public de radio, citându-l pe ministrul spaniol al sănătăţii, Trinidad Jimenez.