Cele mai citite
 


Satu Mare: Senatorul Valer Marian le recomandă unor şefi de instituţii să demisioneze
vineri, 11 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele PSD Satu Mare, senatorul Valer Marian, le-a recomandat, joi, într-o conferinţă de presă, unor şefi de instituţii deconcentrate "cu probleme" să demisioneze din funcţii.
Senatorul a explicat că va respecta decizia primului ministru Victor Ponta de a nu-i schimba pe şefii de deconcentrate, însă a precizat că sunt foarte mulţi directori cu delegaţie, numiţi politic, care nu ocupă definitiv funcţia, şi "şefi care au probleme serioase în ce priveşte legea penală şi integritatea lor".
"Le recomand să aibă bunăvoinţa să plece nesiliţi din aceste funcţii, urmând exemplul şefului ANAF Sorin Blejnar şi cel al şefului Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate Lucian Duţă. (...) Nu vom schimba politic directorii de instituţii deconcentrate, dar cei care sunt numiţi cu delegaţie pentru a politiza şi care au comis acte de corupţie sau abuzuri, să-şi găsească alte locuri de muncă cât mai curând posibil. Dacă îi vom prinde că se implică în campania electorală vom face demersuri pentru schimbare şi cercetare pentru abuz în serviciu", a declarat Valer Marian.
Liderul social democrat a făcut acuzaţii grave la adresa mai multor şefi de instituţii, precum şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, Gigel Buth, şeful Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Satu Mare, Dan Maier, directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură, Viorel Pintea, şeful Direcţiei Silvice Ioan Mihalca, precizând că trebuie schimbată şi conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean. AGERPRES/(AS-Gheorghe Pietrar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Satu Mare: Stomatologii care depind de Casa de Asigurări de Sănătate, puşi în dificultate în urma tăierii finanţării Preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti Satu Mare, Flaviu Simu, atrage atenţia că stomatologii din judeţ care depind de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) sunt puşi într-o situaţie dificilă după tăierea finanţărilor, ei neprimind bani din luna februarie.
Satu Mare: Deficit de peste 29 milioane lei la Casa de Asigurări de Sănătate Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Satu Mare înregistrează în acest an un deficit bugetar de peste 29 milioane de lei, sumă ce trebuie acoperită de la bugetul naţional de sănătate.
Satu Mare: CJAS a reuşit în 2013 achitarea mai multor restanţe din anii anteriori Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Satu Mare încheie anul 2013 cu un buget cu 20% mai mare decât cel din anul anterior, reuşind să deconteze multe restanţe şi din anii anteriori.
PSD propune un proiect de sprijinire a medicinei de familie ca răspuns la "supeficialitatea" cu care CNAS tratează acest domeniu Refuzul medicilor de familie de a semna contractul-cadru se datorează "dezinteresului şi superficialităţii cu care Casa Naţională de Asigurări de Sănătate tratează domeniul asistenţei medicale primare", a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, doctorul Alexandru Rafila, vicepreşedintele Dep...
Satu Mare: O femeie a lăsat Casei de Asigurări de Sănătate peste 100.000 de euro, prin testament O femeie a lăsat, prin testament, Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Satu Mare o sumă de peste 100.000 de euro, în semn de mulţumire faţă de recunoştinţă pentru tratamentul şi sprijinul acordat.
Satu Mare: Peste 8.500 de carduri de sănătate sunt încă nedistribuite în judeţ Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Satu Mare mai are de distribuit peste 8.500 de carduri de sănătate, utilizarea acestora fiind obligatorie de vineri, 1 mai.