Cele mai citite
 


Spania: Aproximativ 40.000 de persoane suferă de lupus
vineri, 11 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Reumatologie
 

Lupusul eritematos sistemic (LES) afectează aproximativ 40.000 de persoane în Spania, mai frecvent la femei cu vârste între 17 şi 35 de ani, potrivit datelor Societăţii Spaniole de Reumatologie - transmite Europa Prees, cu ocazia marcării la 10 mai a Zilei internaţionale de luptă împotriva maladiei lupus.

Este vorba de o boală autoimună a cărei cauză nu se cunoaşte, deşi se ştie că există factori genetici, de mediu şi metabolici care pot influenţa. În acest sens, experţii insistă asupra necesităţii unei abordări precoce pentru ca pacienţii să răspundă în mod pozitiv tratamentelor.

Printre manifestările clinice mai frecvente se numără durerea şi inflamarea articulaţiilor, oboseala, febra, pierderea apetitului, scăderea în greutate, diminuarea numărului de globule albe şi roşii, pete pe nas şi pe obraji, tulburări neurologice precum stări de confuzie, cefalee sau convulsii.

Anul trecut s-a înfiinţat în Spania primul Registru al pacienţilor cu lupus eritematos sistemic al Societăţii Spaniole de Reumatologie (RELESSER), în scopul de a obţine date şi de a putea desfăşura diferite studii care să permită perfecţionarea cunoştinţelor despre această boală şi îmbunătăţirea îngrijirii pacienţilor. Până în prezent, au fost incluşi 1.562 de pacienţi din 40 de spitale din întreaga ţară.AGERPRES/(Pepa Siţa)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ziua Mondială a Lupusului marcată prin lansarea primul ghid scris de pacienţii din România Primul ghid scris de pacienţii cu lupus din România va fi lansat, vineri, de Ziua Mondială a acestei boli.
Lupusul, o afectiune severa Daca aveti simptome precum dureri articulare, oboseala sau ras cutanat trebuie sa consultati de urgenta medicul dermatolog . Acestea sunt primele semne ale unei afectiuni din ce in ce mai frecvente: lupusul.
Ziua internaţională a luptei împotriva maladiei lupus Ziua internaţională a luptei împotriva maladiei lupus se marchează la 10 mai şi are ca scop conştientizarea la nivel mondial a bolii şi acordarea de sprijin celor bolnavi şi familiilor acestora.
Bolile cronice autoimune - temele principale ale celei de-a doua ediții a conferinței ReumaPAC Ce simte un pacient atunci când află că este diagnosticat cu o boală rară și severă? Câte întrebări îi vin în minte lui, familiei și prietenilor? Cât acces la informație are sau cât timp au doctorii la dispoziție pentru a-l lămuri prin ce trece mai exact, la ce trebuie să se aștepte mai departe și, mai...
Dr. Ciprian Jurcuţ: Sindromul Sjogren poate afecta până la 3-5% din populaţia de peste 50 de ani Sindromul Sjogren este o boală autoimună care poate afecta până la 3-5% din populaţia adultă de peste 50-55 de ani, a declarat joi, pentru AGERPRES, mr. dr. Ciprian Jurcuţ, medic în Secţia Medicină Internă II a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr.Carol Davila" (SUUMC).
O nouă terapie pentru poliartrita reumatoidă Poliartrita reumatoidă în România se apreciază că afectează 1% din populaţie, dar ea este subdiagnosticată, a subliniat prof. dr. Ruxandra Ionescu, preşedinta Societăţii Naţionale de Reumatologie, cu prilejul lansării unei noi alternative terapeutice.