Cele mai citite
 


BT: 50 milioane de euro pentru finanţarea sectorului medical privat
joi, 15 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
International Finance Corporation (IFC), divizia de investitii a Bancii Mondiale, a acordat Băncii Transilvania (BT) un împrumut, în valoare de 50 milioane de euro, suma fiind destinată finanţării sectorului medical privat din România.
Potrivit unui comunicat al BT, remis AGERPRES, Banca Transilvania şi IFC au semnat, miercuri, contractul de finanţare în valoare de 50 milioane de euro. BT, prin Divizia Pentru Medici, va finanţa, la rândul ei, sectorul medical privat din România.
Investiţia va facilita dezvoltarea furnizorilor privaţi de servicii din domeniul sănătăţii, contribuind astfel la îmbunătăţirea serviciilor medicale din ţară.
'Această facilitate de finanţare ne va permite să susţinem sectorul medical din România, întărindu-ne poziţia pe această nişă. Mai mult decât atât, această tranzacţie importantă - având în vedere contextul macroeconomic actual - demonstrează încă o dată faptul că Banca Transilvania este susţinută de parteneri de afaceri puternici, având în continuare acces la resurse destinate dezvoltării României', a declarat directorul general al Băncii Transilvania, Robert C. Rekkers.
Potrivit directorului IFC pentru Europa de Sud şi Asia Centrală, Shahbaz Mavaddat, instituţia pe care o reprezintă susţine profesioniştii din domeniul medical, oferindu-le acces la finanţare, în condiţii convenabile, ajutându-i să-şi înceapă, să extindă sau să-şi modernizeze activitatea.
'În consecinţă, românii vor beneficia de îngrijire medicală la standarde superioare', a subliniat acesta.
Totodată, împrumutul primit de Banca Transilvania va contribui la reţinerea în ţară a personalului calificat din domeniul medical, prin extinderea oportunităţilor de angajare în sectorul privat sau prin iniţierea unei afaceri proprii.
Banca Transilvania are o relaţie solidă cu comunitatea medicală din România încă din 2007, când a lansat Divizia Pentru Medici (DPM), cea mai noua linie de afaceri BT.
DPM sprijină doctorii printr-un model de business complet, care cuprinde: oferta specifică, consultanţă, asistenţă economico-fiscală printr-o reţea de firme de contabilitate, precum şi o echipă ce cuprinde 80 de specialişti din domeniul bancar şi medical.
Cei doi ani de activitate a Diviziei Pentru Medici, la nivel naţional, înseamnă peste 3.200 de credite acordate, în valoare de 150 milioane euro, 16.000 de clienţi activi, patru pachete de produse, precum şi nouă agenţii Divizia Pentru Medici, aflate în câteva dintre cele mai importante centre medicale din ţară.
Banca Transilvania se numără printre primele bănci din România, în funcţie de active. Are un capital majoritar românesc, iar Banca Europeana pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, care deţine 15 la sută din capitalul social, este acţionar semnificativ.
BT este o instituţie financiară cu reprezentare naţională, cu peste 500 de unităţi, fiind prima institutie bancară din România cotată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), încă din anul 1997.
Activitatea Băncii Transilvania este organizată pe patru linii principale de afaceri - persoane fizice, IMM, companii mari, respectiv Divizia pentru Medici.
IFC creează oportunităţi pentru combatarea sărăciei şi îmbunătăţirea calităţii vieţii. Scopul ei este de a încuraja creşterea economică în ţările în curs de dezvoltare prin susţinerea sectorului privat, mobilizând capitalul privat şi furnizând servicii de consultanţă şi de gestiune a riscurilor companiilor şi guvernelor.
Noile investiţii IFC au totalizat 15 miliarde dolari în 2009, direcţionând capital către ţările în curs de dezvoltare, în timpul crizei financiare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
INTERVIU/Petrescu (Poşta Română): Dacă nu aveam ghiulele de picior, indicatorii economici arătau mult mai bine Poşta Română va contracta în cel mult două luni un credit de 46,1 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) pentru realizarea unor investiţii în platformele IT&C, care au o vechime de peste 10 ani, dar şi într-un centru de sortare automatizat la Otopeni, a declarat...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 30 MAI - 5 IUNIE - ECONOMIC Marşul de protest al sindicaliştilor din Educaţie, determinat de proiectul Ordonanţei privind salarizarea bugetarilor, dar şi protestele de la Palatul Cotroceni ale sindicatelor afiliate la BNS, avaria în reţeaua de electricitate, care a afectat judeţele Argeş şi Vâlcea şi raportul Consiliului concurenţei...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
Comunicat de presă - Executiv INFORMAŢIE DE PRESÃ
Maramureş: Centru de Radioterapie la SJU, investiţe din fonduri de la Banca Mondială Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, Sorina Pintea, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că unitatea medicală va beneficia până la sfârşitul anului de o secţie de radioterapie, investiţie realizată cu fonduri de la Banca Mondială.
Maramureş: Banca Mondială a cuprins SJU Baia Mare într-un program de finanţare pentru echipamente medicale Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiul Baia Mare, Sorina Pintea, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că Banca Mondială asigură unităţii medicale un fond de 300.000 de lei pentru achiziţionare de aparatură medicală performantă.