Cele mai citite
 


Borboly Csaba: Dacă guvernul ia înapoi banii, ar pune în pericol derularea unor proiecte
sâmbătă, 12 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, consideră că Guvernul Ponta este iresponsabil întrucât a decis retragerea banilor acordaţi autorităţilor locale de Guvernul Ungureanu şi este hotărât ca pentru păstrarea sumei primite să recurgă la toate mijloacele legale, inclusiv la acţionarea în instanţă.
Borboly Csaba a explicat, într-un comunicat de presă, că suma de 6,4 milioane de lei alocată Consiliului Judeţean de Guvernul Ungureanu este folosită pentru contribuţia proprie la diverse proiecte europene, cum ar fi cel privind modernizarea SMURD. În lipsa acestor bani, Consiliul Judeţean ar trebui să contracteze un credit bancar, de aceea conducerea instituţiei doreşte să apeleze la instanţă pentru a putea păstra suma primită.
'Noi folosim suma primită, cei 6,4 milioane de lei, pentru contribuirea la proiecte UE. În cazul acestora este vorba de mulţi bani importanţi pentru locuitorii judeţului. Dacă guvernul ia înapoi banii, această măsură ar pune în pericol derularea unor proiecte, precum cel privind dezvoltarea SMURD-ului, în cazul căruia este vorba de salvarea vieţilor omeneşti. De aceea cred că guvernul Ponta este iresponsabil. Dar mergem în instanţă, dacă trebuie, şi cred că vom câştiga, cum am câştigat şi în 2009. Dacă nu, trebuie să luăm credit bancar ceea ce ar fi varianta cea mai proastă', a afirmat Borboly într-un comunicat remis presei.
Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita a precizat, în documentul citat, că procedura cabinetului Ponta este una neconstituţională, iar retragerea banilor se face în dezavantajul dezvoltării localităţilor judeţului.
'Banii sunt necesari dezvoltării, cei care îi retrag o fac în detrimentul aşezărilor, judeţului, dezvoltării acestei regiuni. Aici sunt necesare investiţii mult mai mari, deoarece de-a lungul a zeci de ani această zonă a fost privată de investiţii infrastructurale importante. În opinia noastră este o procedură neconstituţională a cabinetului Ponta, de aceea vom apela la toate mijloacele legale pentru ca administraţiile locale să poată păstra aceste fonduri necesare dezvoltării zonei', a conchis Borboly Csaba. AGERPRES/(AS-Gina Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Investiţii în sistemul sanitar şi programe de sănătate susţinute de Consiliul Judeţean Consiliul Judeţean Harghita susţine, în 2011, mai multe programe de sănătate şi derulează proiecte de investiţii în sistemul sanitar, finanţate din diverse fonduri.
Braşov: Investiţii la Maternitatea Braşov din fonduri europene şi de la bugetul judeţean Reabilitarea corpului nou al Maternităţii Braşov, clădire construită în anul 1987, a fost încheiată în totalitate, joi inaugurându-se recepţia şi saloanele de primiri urgenţe.
Buzău: Fonduri UE pentru modernizarea Ambulatoriului Spitalului de Urgenţă Consiliul Judeţean Buzău va atrage fonduri europene de circa trei milioane de lei în vederea modernizării a 19 cabinete medicale în Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău şi a dotării a 10 cabinete cu calculatoare performante în vederea creării unui sistem informatic la nivel judeţean.
Borboly Csaba, candidat UDMR la şefia CJ Harghita: Atragerea de fonduri europene, prioritară pentru judeţ (interviu) Candidatul UDMR la preşedinţia Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că în cel de-al doilea mandat doreşte să atragă mult mai multe fonduri europene pentru dezvoltarea judeţului, să continue investiţiile în sănătate şi educaţie, dar şi să creeze...
Harghita: Spitalele din judeţ primesc fonduri pentru investiţii Toate spitalele harghitene vor primi fonduri de investiţii de la Ministerul Sănătăţii, banii urmând să fie folosiţi pentru realizarea unor proiecte urgente.
Harghita: Un nou proiect European pentru dotarea şi modernizarea ISU şi SMURD Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi SMURD Harghita vor fi dotate cu echipamente moderne în cadrul unui proiect European care are ca scop îmbunătăţirea intervenţiilor în situaţii de urgenţă.