Cele mai citite
 


Campanie pentru depistarea tensiunii arteriale, demarată de Societatea Română de Hipertensiune
sâmbătă, 12 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Societatea Română de Hipertensiune a demarat campania naţională 'Viteza ucide... nu numai în trafic. Controlează-ţi tensiunea arterială!', informează un comunicat al Sănătatea Press Group remis, vineri, AGERPRES.
Potrivit comunicatului, campania include o serie de manifestări dedicate publicului larg, persoanelor care suferă de hipertensiune arterială, medicilor şi autorităţilor locale.
'Prin organizarea acestui eveniment ne dorim informarea şi educarea publicului larg cu privire la importanţa controlului hipertensiunii arteriale în vederea prevenirii afecţiunilor cardiovasculare, cu precădere a accidentelor vasculare cerebrale. În aceeaşi măsură, dorim să mobilizăm autorităţile locale în vederea obţinerii unui sprijin constant pentru astfel de campanii', a declarat iniţiatorul campaniei şi preşedintele Societăţii Române de Hipertensiune, prof. univ.dr. Maria Dorobanţu.
Pentru anul 2012, Societatea Română de Hipertensiune îşi propune realizarea a trei acţiuni de testare a tensiunii arteriale şi informare a publicului larg.
Prima acţiune constă într-o dezbatere care se va desfăşura în data de 14 mai, în foaierul camerei de plen a Senatului României şi are scopul de a atrage atenţia asupra hipertensiunii arteriale, ca problemă de sănătate publică în România. Manifestarea se va desfăşura în parteneriat cu Senatul României - Comisia pentru Sănătate Publică.
A doua acţiune va avea loc în data de 17 mai, cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale. În cadrul acestei acţiuni va fi amenajat un cort special în zona Spitalului Colţea, unde unde toţi cei care doresc îşi pot măsura gratuit tensiunea arterială.
O altă acţiune care presupune tot măsurarea tensiunii arteriale se va desfăşura în perioada 23-24 iunie, cu ocazia primei Conferinţe Internaţionale a Societăţii Române de Hipertensiune.
Scopul campaniei este conştientizarea populaţiei despre riscurile hipertensiunii arteriale, încurajarea practicării metodelor de diagnosticare precoce şi de prevenire. AGERPRES/(AS-Andreea Dăscălescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Campanie pentru controlul tensiunii, cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale Societatea Română de Hipertensiune, în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii, organizează vineri, în Bucureşti, o amplă acţiune de testare gratuită a tensiunii arteriale, cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale, informează organizaţia ştiinţifică printr-un comunicat de presă...
Controlul gratuit al tensiunii arteriale cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale în București Pe data de 17 mai, cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale, bucureștenii sunt așteptați să își testeze gratuit tensiunea arterială și să primească sfaturi referitoare la prevenția și controlul acestei afecțiuni, în corturile special amenajate din fața spitalului Colțea (zona...
4 din 10 români suferă de hipertensiune arterială. Tu când ţi-ai măsurat ultima oară tensiunea? Aproape o treime din locuitorii planetei au hipertensiune arterială, iar jumătate dintre ei nu știu acest lucru, arată datele publicate deWorld Hypertension League. Mai mult, reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii susţin că tensiunea arterială crescută este răspunzătoare de pierderea...
Măsoară-ţi tensiunea de Ziua Mondială de luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale! Tensiunea arterială crescută reprezintă unul dintre principalii factori de morbiditate şi mortalitate la nivel global, după cum arată cel mai recent studiu privind povara afecţiunilor medicale, publicat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii 2014. Raportul mai...
Testare gratuită a tensiunii arteriale, în zona Spitalului Colţea Persoanele interesate îşi pot controla gratuit tensiunea arterială, vineri, în zona Spitalului Colţea, cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale.
Peste 500 de sibieni și-au măsurat gratuit tensiunea arterială în cadrul Campaniei Naționale ”Viteza ucide...nu numai în trafic! Controlează-ți tensiunea arterială!” Cea de-a doua acțiune din acest an a Campaniei Naționale ”Viteza ucide...nu numai în trafic! Controlează-ți tensiunea arterială!” s-a desfășurat pe 5 iulie la Sibiu, în incinta complexului comercial Shopping City