Cele mai citite
 


Congresul Internaţional Medicalis 2012 reuneşte peste 800 de participanţi din toate colţurile lumii
sâmbătă, 12 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 800 de studenţi şi profesori universitari din toate colţurile lumii participă, începând de vineri, la Congresul Internaţional pentru Studenţi şi Tineri Medici - Medicalis 2012, care se desfăşoară la Cluj-Napoca (nord-vest de Bucureşti).
"Cea de-a XIII-a ediţie a acestei manifestări include conferinţe susţinute de personalităţi ale vieţii universitare şi medicale din ţară şi din străinătate, 15 ateliere de lucru şi o masă rotundă. Desigur, şi studenţii prezintă comunicări ştiinţifice pe diverse teme axate pe cazuri clinice", a declarat, vineri, pentru AGERPRES, preşedintele comitetului de organizare al congresului, Cristina Ivan, studentă în anul VI la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, adăugând că este singurul eveniment cu acest profil din România şi de anvergură organizat, tradiţional, de studenţi clujeni ai UMF.
Lucrările congresului se vor derula în trei secţiuni, prima fiind dedicată patologiei zonei abdominale, a doua sistemului nervos central, iar cea de-a treia rolului major al anatomiei în activitatea fiecărui doctor şi a fiecărui specialist.
Potrivit Cristinei Ivan, congresul crează oportunităţi pentru participanţi de a prezenta si împărtăşi experienţe, explora noi direcţii şi teme, precum şi de a se angaja în dezbateri cu celebri specialişti din întreaga lume.
Printre personalităţile de renume internaţional care susţin comunicări ştiinţifice la evenimentul de la Cluj-Napoca se numără profesorii universitari dr. Ioan Coman de la UMF Cluj-Napoca, Ottavio de Cobelli, Victor Matei Deliu şi Vannay Zanagnolo de la Institutul European de Oncologie din Milano (Italia), neurochirurgul clujean Ioan Ştefan Florian, Suresh Vatsyayann (Noua Zeelandă), Raed Arafat - creatorul Serviciului Mobil de Urgenţă, Resuscitare şi Descarcerare (SMURD) din România, gastroenterologul Monica Acalovschi, Alvaro Bedoya Ronga din Marea Britanie, Rolland Rosniatowski din Germania, precum şi mulţi alţi specialişti.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Congresul Internaţional Medicalis 2012 reuneşte peste 800 de participanţi din toate colţurile lumii Peste 800 de studenţi şi profesori universitari din toate colţurile lumii participă, începând de vineri, la Congresul Internaţional pentru Studenţi şi Tineri Medici - Medicalis 2012, care se desfăşoară la Cluj-Napoca.
Mureş: Peste 600 de participanţi la 'Marisiensis', cel mai mare congres studenţesc ştiinţific din România Peste 600 de studenţi la medicină, farmacie şi medicină dentară din ţară şi străinătate participă, începând de miercuri, timp de cinci zile, la cel mai mare eveniment studenţesc ştiinţific din România, Congresul Internaţional de Comunicări Ştiinţifice pentru Studenţi, Tineri medici şi Farmacişti "Marisiensis"...
Cluj: Primul proiect educaţional universitar din România în domeniul medicinei de urgenţă, încheiat cu rezultate meritorii Peste 1.000 de studenţi din Universităţile de Medicină şi Farmacie (UMF) din Cluj-Napoca şi Târgu-Mureş au fost pregătiţi performant, printr-un program finanţat din Fondul Social European, pentru a practica medicina de urgenţă la un înalt nivel profesional.
160 de studenţi de la UMF au urmat stagii de pregătire în opt specialităţi medicale Un număr de 160 de studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti au finalizat stagii de pregătire practică, cursuri de malpraxis şi comunicare şi au fost consiliaţi în cadrul proiectului "10 paşi spre o carieră medicală de succes".
Cluj: 500 de studenţi de la UMF doresc să devină paramedici la SMURD Un număr de 500 de studenţi voluntari din anii I-IV de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca vor începe, de luni, 5 martie, o pregătire de formare ca paramedici în cadrul SMURD.
Cluj: Profesori şi studenţi de la UMF, acreditaţi cu Certificate 'Brighton Medical School' din Marea Britanie Peste 200 de cadre didactice şi studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca au obţinut Certificate de acreditare acordate de Brighton Medical School din Marea Britanie, în urma unui program de perfecţionare a abilităţilor pedagogice de predare.