Cele mai citite
 


Mureş: Curtea de Apel a anulat adresa MECTS prin care nu se recunoştea Carta UMF Târgu Mureş
sâmbătă, 12 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Curtea de Apel Târgu Mureş a anulat, vineri, adresa Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului nr. 49858/bis/III/12.01.2012, prin care instituţia nu recunoştea Carta Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş.
Prin sentinţa de vineri, Curtea de Apel Târgu Mureş a obligat MECTS să recunoască şi să emită rezoluţie pozitivă privind avizul de legalitate asupra Cartei Universitare a Universităţii de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş, în baza art. 128, alin 5 din Legea Educaţiei Naţionale nr. 1/2011.
Dosarul ajuns pe rolul instanţei de judecată a avut ca obiect solicitarea UMF Târgu Mureş de anulare a adresei Ministerului Educaţiei, care nu a recunoscut Carta Universitară, ca urmare a neincluderii unor prevederi referitoare la caracterul multicultural al instituţiei de învăţământ.
AGERPRES/(AS - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UMF Târgu Mureş deţine un sistem unic în ţară de înscriere a studenţilor, inclusiv a celor de peste hotare Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că UMF deţine un sistem online de înscriere a studenţilor unic în ţară, ceea ce face ca influenţa umană asupra dosarelor candidaţilor în faza administrativă să fie imposibilă...
UMF Târgu Mureş a inaugurat un Centru Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, a inaugurat, joi, Centrul Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România, ce se va axa pe domeniul cercetării fundamentale şi al cardio-neurologiei şi care a fost construit şi dotat în cadrul unui proiect european în valoare...
UMF Târgu Mureş, prima dintre cele 48 de universităţi publice din România în privinţa integrităţii universitare Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş a fost clasificată de Societatea Academică din România ca fiind prima dintre cele 48 de universităţi publice din România, în privinţa integrităţii universitare, a arătat rectorul Leonard Azamfirei, într-un raport postat pe site-ul instituţiei.
UMF Târgu Mureş, desemnată de MS să organizeze un examen de rezidenţiat după tematica din 2015 Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a anunţat luni, pe site-ul propriu, că în urma discuţiilor purtate cu ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a fost desemnată să organizeze în această primăvară examenul de admitere la rezidenţiat după tematica din 2015.
UMF Târgu Mureş a lansat campania 'Adoptă o inimă de copil', în cadrul 'Zilelor inimii' Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, lansarea campaniei 'Adoptă o inimă de copil', în cadrul evenimentelor 'Zilelor inimii', organizate în colaborare cu Institutul de Urgenţă pentru Boli Ca...
UMF Târgu Mureş va pregăti consilieri sportivi printr-un nou program de masterat Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş va pregăti consilieri sportivi pentru a lucra în diverse instituţii de profil, prin noul program de studii de masterat "Educaţie fizică şi consiliere sportivă", care va fi lansat începând cu anul universitar 2017-2018.