Cele mai citite
 


O aeronavă a MApN a efectuat vineri un zbor umanitar, de la Oradea la Bucureşti
sâmbătă, 12 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O aeronavă C-27J Spartan aparţinând Forţelor Aeriene a efectuat vineri un zbor umanitar, de la Oradea la Bucureşti, pentru salvarea vieţii a două persoane.
Pacienţii, un bărbat şi o femeie care au suferit arsuri grave în urma unei explozii produse în localitatea Zalău, au fost asistaţi pe timpul zborului de o echipă medicală SMURD, se arată într-un comunicat al MApN transmis vineri AGERPRES.
Misiunea a fost aprobată de ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, în urma solicitării subsecretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat.
Echipajul aeronavei militare a Flotilei 90 Transport Aerian a fost condus de căpitan-comandorul Ion Stăiculescu. Misiunea de transport a durat trei ore, aeronava a aterizat la ora 2,30, la Otopeni, iar pacienţii au fost transferaţi la un spital din Capitală, se arată în comunicat. AGERPRES/(AS)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat: Este necesar un plan pe termen lung în domeniul radioterapiei (interviu) Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a acordat un interviu AGERPRES în care vorbeşte despre proiectele în domeniul urgenţei, dar şi despre tratamentul prin radioterapie în cazul pacienţilor cu cancer. El precizează că sunt o serie de aparate a căror sursă nucleară s-a terminat şi trebuie...
Oradea: Dr. Raed Arafat - În curând, o formă a legii malpraxisului, cu despăgubirea victimei Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat sâmbătă la Oradea că legea malpraxisului este în lucru, în două-trei săptămâni urmând să apară o formă pe care ministerul o va propune dezbaterii publice.
SMURD Cluj va primi în iulie un elicopter de terapie intensivă complet dotat SMURD Cluj va primi luna viitoare un elicopter de terapie intensivă complet dotat, acesta fiind ultimul aparat de zbor dintr-un lot de şase unităţi, achiziţionat de Ministerul Sănătăţii în urma unei licitaţii.
RETROSPECTIVÃ/ Sălaj: Peste 2.000 de intervenţii SMURD în primul an de activitate Primul an de activitate al Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare în Sălaj a însemnat peste 2.000 de intervenţii la nivelul celor patru subunităţi din judeţ, pentru toate urgenţele care pun viaţa unei persoane sau mai multora în pericol imediat.
Raed Arafat: Sistemul de urgenţă din Bihor, întotdeauna în avangardă Sistemul de urgenţă de Bihor este cunoscut că a fost întotdeauna în avangardă, fiind primul judeţ care a preluat modelul SMURD, după Târgu Mureş, a declarat vineri, la Oradea, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, la inaugurarea noului sediu al Serviciului Judeţean de Ambulanţă...
Dr. Raed Arafat: În noiembrie sper să dăm drumul la mai multe substaţii SMURD în Sălaj Dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, şi-a manifestat speranţa, vineri, că în luna noiembrie vor fi inaugurate mai multe substaţii SMURD în Sălaj, care vor evolua ulterior pentru a acoperi necesarul integral al judeţului.