Cele mai citite
 


SUA: experţi aprobă primul tratament preventiv contra SIDA
sâmbătă, 12 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un comitet consultativ de experţi independenţi a recomandat joi Agenţiei americane de medicamente /FDA/ să comercializeze Truvada, primul tratament preventiv contra SIDA.
Cu o largă majoritate, cei 22 de membri ai comitetului au votat în favoarea punerii pe piaţă a acestui tratament produs de laboratorul american Gilead Sciences.

FDA nu este obligată să urmeze recomandările acestui comitet înainte de a aproba un nou medicament, dar le confirmă de cele mai multe ori, aminteşte AFP.

Truvada, o combinaţie de două medicamente antiretrovirale dezvoltate de laboratorul american Gilead Sciences, este deja prescris pentru persoanele infectate cu HIV.

Costul lui variază de la 12.000 la 14.000 de dolari pe an.

Eficacitatea preventivă a tratamentului cu Truvada a fost demonstrată de un studiu clinic efectuat în perioada iulie 2007 - decembrie 2009 în şase ţări dintre care Brazilia, Africa de Sud şi Statele Unite şi finanţat în mare parte de Institutele americane de sănătate /NIH/. AGERPRES/(Sorin Calciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA aprobă Truvada, primul tratament preventiv împotriva SIDA Agenţia americană pentru Controlul medicamentelor (FDA) a aprobat luni lansarea pe piaţă a medicamentului antiretroviral Truvada, primul tratament pentru prevenirea îmbolnăvirii cu SIDA destinat persoanelor cu risc şi care ar trebui să contribuie, potrivit autorităţilor, la reducerea de noi infectări...
Un tratament preventiv reduce la jumătate riscul infectării cu HIV în rândul toxicomanilor (studiu) Un tratament preventiv pe bază de antiretrovirale reduce aproape la jumătate riscul de infecţie cu HIV la persoanele care îşi injectează droguri, potrivit unui studiu publicat în ediţia electronică de joi a revistei medicale britanice The Lancet, transmite AFP.
SIDA: Antiretroviralele reduc riscul de infecţie în rândul homosexualilor Combinaţia dintre două medicamente antiretrovirale cu administrare orală reduce cu până la 44% riscul de infecţie cu virusul HIV, virus ce provoacă SIDA, în rândul bărbaţilor homosexuali, conform rezultatelor unui studiu clinic desfăşurat în şase ţări şi publicat marţi în SUA, transmite AFP.
Depistarea SIDA, la liber în SUA Un comitet de experţi independenţi a recomandat marţi Agenţiei americane a medicamentelor (FDA) să autorizeze pentru prima oară vânzarea liberă a unui test de depistare a SIDA fără nicio supervizare medicală.
Un medicament preventiv eficient împotriva SIDA ar trebui oferit pe scară largă (studiu) Londra, 10 sep /Agerpres - Un antiretroviral testat ca tratament preventiv la homosexualii cu risc de HIV/SIDA s-a dovedit deosebit de eficient şi ar trebui sa facă parte din metodele standard de prevenire pentru bărbaţii cu risc de infecţie, potrivit unui studiu intitulat PROUD publicat în revista britanică...
O pastilă pe zi care previne îmbolnăvirea de SIDA Testat doar pe bărbaţi, medicamentul a redus la jumătate contagierile. În lipsa unui vaccin eficient, a lua zilnic o pastilă folosită în tratamentul împotriva SIDA, ar putea fi cea mai bună formulă pentru a preveni infecţia. Un studiu realizat asupra a 2.500 de homosexuali sănătoşi din şase ţări a demonstrat...