Cele mai citite
 


Viktor Orban face apel la maghiarii din România să îşi unească forţele
sâmbătă, 12 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Există un nou context pentru etnicii ungari din România, iar acum este timpul ca ei să îşi unească forţele, a declarat vineri premierul ungar Viktor Orban pentru postul public de radio Kossuth, citat de MTI.
'Fac apel la toate organizaţiile politice maghiare care activează acolo /în România/ să încerce să coopereze între ele', a afirmat Orban.

În politică, rivalitatea este necesară, dar ţinând cont de situaţia actuală, cooperarea şi unirea forţelor trebuie să fie abordarea supremă, a explicat el. Mai mult, premierul a declarat că întreaga Europă ar trebui 'să aibă grijă împotriva unei tendinţe subite de antagonism etnic'.

MTI aminteşte că o nouă coaliţie de guvernământ a ajuns la putere în România, iar una dintre primele măsuri ale noului cabinet a fost să suspende aplicarea unei hotărâri de guvern a executivului anterior, care permitea înfiinţarea unei facultăţi în limbile maghiară, română şi engleză la Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş.AGERPRES/(Bogdan Mureşan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UMF Târgu Mureş a inaugurat un Centru Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, a inaugurat, joi, Centrul Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România, ce se va axa pe domeniul cercetării fundamentale şi al cardio-neurologiei şi care a fost construit şi dotat în cadrul unui proiect european în valoare...
Întâlnire a experţilor în domeniul hipertensiunii pulmonare cronice trombembolice din România, Austria şi Polonia, la Târgu Mureş Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş găzduieşte, de joi până sâmbătă, cea mai importantă întâlnire a experţilor în domeniul hipertensiunii pulmonare cronice trombembolice din România, la care participă şi personalităţi de marcă din Austria şi Polonia.
Mureş: Prima ediţie a Conferinţei Naţionale 'ConCORDIS' de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş şi Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş, găzduiesc, începând de miercuri până duminică, prima ediţie a Conferinţei Naţionale ,,ConCORDIS' de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară...
Problema UMF Târgu Mureş, generată de ambiguitatea Legii Educaţiei, consideră prof. Andrei Ţăranu Problemele apărute la Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş unde Senatul UMF acuză presiuni politice, iar UDMR invocă nerespectarea legii, sunt generate de ambiguitatea Legii Educaţiei, a declarat marţi, profesorul Andrei Ţăranu, Şcoala Naţională de Sudii Politice şi Administrative (SNSPA)...
Mureş: Congres de medicină şi farmacie cu ocazia a 50 de ani de relaţii diplomatice între România şi Iordania Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş, Universitatea din Amman şi Prinţesa Muna al-Hussein organizează la Târgu Mureş, în luna mai, a VI-a ediţie a Congresului Româno-Iordanian, ocazie cu care se va aniversa şi împlinirea a 50 de ani de relaţii diplomatice între România şi Iordania.
Acord între Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş şi Universitatea de Ştiinţe Medicale din Havana Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş şi Universitatea de Ştiinţe Medicale din Havana au semnat, la Havana, un acord cadru de cooperare, informează un comunicat al Ambasadei României în Cuba.