Cele mai citite
 


Bacău : Gala Premiilor Comunităţii Băcăuane
duminică, 13 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
'Gala Premiilor Comunităţii Băcăuane', eveniment de tradiţie al societăţii civile locale, organizat de Fundaţia de Sprijin Comunitar/FSC/ Bacău în parteneriat cu 'ERSTE Stiftung' Austria, s-a desfăşurat, vineri seara, sub titulatura 'Din grijă pentru bătrînii uitaţi'.
'Am marcat, astfel, într-un mod inedit prin această a XI- a ediţie, Anul European al Îmbătrânirii Active, accentul manifestărilor din program fiind pus pe reliefarea activităţilor de îngrijire la domiciliu şi asistenţă medicală derulat de FSC de 14 ani şi care deserveşte peste 1600 de vârstnici anual în întreg judeţul', a precizat pentru AGERPRES Gabriela Achihăi, preşedintele FSC Bacău.
Ca urmare, sponsorii şi invitaţii speciali ai evenimentului au aflat mai multe detalii despre serviciile acordate de FSC persoanelor de vârsta a III-a, dar au avut şi ocazia caritabilă să contribuie la susţinerea acestora prin donaţii financiare.
Tot pentru a marca 'Anul Îmbătrânirii Active', evenimentul a fost conceput într-o 'notă retro'. De la fotografii cu Bacăul de altădată, până la costume de epoca şi aranjamente florale specifice secolului trecut, Gala a fost punctată şi de alte elemente care i-au introdus pe invitaţi în atmosfera anilor din tinereţea bunicilor participanţi.
Doi colecţionari de antichităţi au expus mai multe piese unice, muzica a recreat atmosfera balurilor de epoca, iar voluntarii FSC, împreună cu actori din Bacău şi Iaşi, îmbrăcaţi în costume din diverse perioade trecute au contribuit la conturarea atmosferei de epocă.
Ca în fiecare din ani trecuţi, organizatorii au pregătit invitaţilor o cină festivă, întregită cu aplaudate momente muzicale şi de dans prezentate de voluntarii FSC, copiii de la Centrul 'Mozaic', dar şi de beneficiarii Centrului de Zi pentru Persoane Vârstnice 'Dr. Ştefan Ciobanu' din Bacău.
Spiritul caritabil al evenimentului a fost conturat atât de o licitaţie cu tablouri create de beneficiari ai programelor FSC, ce a contribuit la strângerea a mai bine de 20.000 de lei, dar şi de o tombolă, pentru desfăşurarea căreia mai multe firme locale au oferit donaţii din cele mai diverse, de la vouchere de cumpărături, pachete de înfrumuseţare la un salon de prestigiu, vinuri de colecţie, coşuri cu produse, televizoare LCD, excursii pe litoralul românesc ori cel bulgar, oferite prin tragere la sorţii invitaţilor care achiziţionaseră contra cost bilete de participare.
'Încasărilor din donaţii şi sponsorizari vor merge către susţinerea unora din cele 18 proiecte derulate, în prezent, de organizaţia noastră. Mulţumim sponsorilor şi donatorilor la acest eveniment care au înţeles mesajul nostru şi s-au alăturat eforturilor noastre de a aduce un zâmbet pe chipurile brăzdate de timp ale bunicilor uitaţi. Sunt nu mai puţin de 31 de firme locale şi naţionale care au oferit şi alte diverse sponsorizări şi donaţii, prin intermediul cărora proiectele FSC vor merge mai departe', a declarat pentru AGERPRES preşedinta FSC, Gabriela Achihăi.
Corolarul Galei l-a constituit festivitatea de înmânare a Premiilor Comunităţii Băcăuane. Anul acesta juriul, format din reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale băcăuane, partenerilor media, instituţii publice şi ai mediului de afaceri, 'a analizat un număr de 33 nominalizări, făcute exclusiv on line, ce au vizat proiecte concrete, bine definite ale unor persoane, instituţii, ONG-uri sau companii locale', a menţionat Ionuţ Chiriţă, managerul proiectului Galei.
La categoria 'Firme şi companii' , în acest an premiul a fost adjudecat de BRD Groupe Societe Generale pentru proiectul 'prieteni adevăraţi' destinat copiilor din zonele defavorizate ale judeţului Bacău, la categoria 'Instituţii şi ONG-uri' , laureată a fost Asociaţia 'Inner Wheel' Bacău ce a conceput şi creat două camere de terapie senzorială pentru copii având afecţiuni psihice, iar la categoria 'Persoane fizice' a fost distins medicul Mihai Galinescu pentru conceperea şi susţinerea proiectului de înfiinţare a Secţiei de terapie intensivă pediatrică a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Bacău.
De asemenea, juriul a propus şi înmânat un 'Premiu de Excelenţă', menit a recompensa, în contextul temei generale a evenimentului, un senior al Bacăului, o persoană trecută de 65 de ani, care prin întreaga sa activitate a contribuit la promovarea comunităţii locale pe plan naţional şi internaţional, înregistrând realizari de excepţie în domeniul său de activitate.
'Decizia juriului a fost una extrem de dificilă, judeţul Bacăul având multe personalităţi ajunse la vârsta a treia care meritau din plin această recunoaştere publică, dar cum trebuia luata o decizie dintre cei trei nominalizaţi, pictorul Ilie Boca, actriţa Silvia Ghelu şi istoricul Dumitru Zaharia, am optat către ultimul, autorul unor lucrări de mare ţinută ştiinţifică, rod al cercetărilor efectuate în arhivele Vaticanului ori în cele din Paris şi Viena, ce au întregit ori conturat elemente importante din istoria naţională' , a precizat pentru Ionuţ Chiriţă, managerul proiectului 'Gala Comunităţii Băcăuane'. AGERPRES(AS-Cornel Cepariu)FOTO PE FLUX
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacău : Un medic, o asistentă medicală şi un funcţionar public trimişi în judecată pentru acte de corupţie Un medic, o asistentă medicală şi un funcţionar al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bacău au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Judeţean Bacău într-un dosar de corupţie.
Iaşi: Personal medical chemat de acasă, pentru exerciţiul "Seism 2016" Mai mulţi medici şi asistenţi medicali au fost chemaţi de acasă pentru a asigura asistenţa medicală în cadrul exerciţiului de verificarea capacităţii de reacţie şi de intervenţie a structurilor pentru situaţii de urgenţă.
Alba:Echipajul TIM, funcţionabil doar 60% din timpul necesar din cauza lipsei acute de medici Lipsa acută de medici din cadrul UPU - SMURD a făcut ca echipajul de terapie intensivă mobilă care asigură asistenţa medicală de urgenţă şi descarcerare la nivelul judeţului Alba să funcţioneze doar 60% din timpul necesar, potrivit unui raport prezentat vineri în cadrul şedinţei de bilanţ a activităţii...
Iaşi: Asistenţă medicală pentru cei afectaţi de caniculă, acordată în mai multe zone ale oraşului Medici de la Spitalul ''Sfântul Spiridon'' vor asigura asistenţa medicală în mai multe zone ale Iaşiului, în caz de cod portocaliu sau roşu de caniculă.
Iaşi: Aparatură medicală de peste 400.000 de lei pentru Spitalul de Neurochirurgie, printr-un proiect guvernamental Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, a anunţat, luni, că Spitalul Clinic de Urgenţă de Neurochirurgie "Prof. Dr. Nicolae Oblu" a primit în cadrul unui proiect guvernamental echipamente de tehnică medicală în valoare de aproape o jumătate milion de lei.
Bacău: Cardul european de sănătate a salvat peste 330 de locuitori ai judeţului Peste 330 de băcăuani au beneficiat pe parcursul ultimului an în timpul şederii temporare pe teritoriul Uniunii Europene (vizite, excursii) de servicii medicale în regim de urgenţă asigurate, fără a plăti din buzunarul propriu, în baza cardului european de sănătate, relevă o statistică a Casei Judeţene...