Cele mai citite
 


Turcia: Prima şcoală închisă din cauza noului virus gripal
joi, 15 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Gripa porcina
 

Ministerul turc al Sănătăţii a anunţat pentru prima dată miercuri închiderea temporară a unei şcoli după descoperirea unui caz de gripă A/H1N1, relatează AFP, citând agenţia turcă Anadolu.

Unitatea de învăţământ, o şcoală primară din Ankara, a fost închisă pentru o săptămână din cauza răspândirii virusului, contractat de un elev în cadrul unui sejur în străinătate, efectuat împreună cu alţi trei colegi, a precizat ministerul.

Cei 500 de elevi au fost trimişi la casele lor, unde vor fi testaţi pentru depistarea unei eventuale infectări, a precizat guvernatorul capitalei.

Aceste noi contaminări ridică la 480 numărul cazurilor de gripă A/H1N1 descoperite în Turcia, dintre care 163 de cetăţeni turci, majoritatea celor infectaţi fiind turişti străini. Nu a fost raportat niciun caz mortal.

Autorităţile turce intenţionează să vaccineze gratuit 28 de milioane de persoane. Săptămâna trecută, ministrul sănătăţii Recep Akdag a precizat că, dacă nu va fi luată nicio măsură preventivă, circa 5.300 de persoane îşi vor pierde viaţa în Turcia. În cazul în care vor fi luare 'toate măsurile necesare', previziunile indică 400 de morţi din cauza noului virus gripal.

Ministrul a afirmat că ministerul său a convenit achiziţionarea a 40 de milioane de doze de vaccinuri şi este pregătit să comande alte trei milioane. Primele livrări de vaccinuri ar urma să aibă loc în această lună.

La nivel mondial au fost înregistrate până în prezent 4.675 de decese cauzate de noul virus gripal.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaccinul gripei sezoniere este relativ eficient împotriva gripei AH1N1 Vaccinul împotriva gripei sezoniere pentru 2008-2009 oferă o anumită protecţie împotriva gripei A/H1N1/, în special împotriva celor mai severe forme ale acesteia, potrivit unui studiu efectuat în Mexic şi publicat miercuri în British Medical Journal, informează AFP.
Epidemia de Gripă A în direct pe Google Epidemia de Gripă A se află de acum sub supraveghere virtuală. Giganticul motor de căutare pe Internet, Google, îşi lansează azi (9 octombrie), în Franţa şi în alte 12 ţări europene, serviciul Flu Trends. Conectându-vă la adresa www.google.org/flutrends, puteţi observa acum cu ajutorul unei curbe şi...
O nouă terapie împotriva gripei O ultimă inovaţie care ajută în prevenirea declanşării gripelor de sezon şi a gripei A/H1N1, a fost lansată luni şi constă în aplicarea unei pelicule, cu un spray nazal, care acţionează creând o barieră antivirală la nivelul mucoasei nazale, ajutând la prevenirea pătrunderii agenţilor patogeni în organism...
Noua Zeelandă: 50 de elevi japonezi, suspectaţi de contaminare cu H1N1, în carantină într-un hotel Circa 50 de elevi japonezi au fost plasaţi în carantină sâmbătă într-un hotel din oraşul Christchurch, pe insula sudică din Noua Zeelandă, fiind suspectaţi de infectare cu virusul gripei H1N1, relatează Xinhua.
OMS: 100 de ţări sărace vor primi donaţii de vaccinuri împotriva gripei H1N1 Aproape o sută de state în curs de dezvoltare vor primi doze de vaccin împotriva gripei H1N1, cu începere probabil din luna noiembrie, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii, transmite AFP.
Gripa porcină: 11.168 cazuri, 86 decese, potrivit celui mai recent bilanţ OMS Geneva, 26 mai /Agerpres/ - Numărul cazurilor confirmate de contaminare cu noul virus gripal A (H1N1) a ajuns la 11.168 de persoane în 42 de state, iar cel al deceselor la 86, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, dat publicităţii vineri la Geneva, transmite AFP...